Ümit Çırak, 1969 yılında İzmir’de doğmuştur. Üniversite eğitimine İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü’nde başlamış, ardından 1991 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde tiyatro eğitimi almıştır. 1993 yılında Oğuz Aral’ın pandomim asistanlığını yapmış ve aynı yıl Savaş Dinçel’in yönettiği bir oyunla ilk profesyonel tiyatro deneyimini yaşamıştır.

Ümit Çırak’ın Eğitim ve Kariyer Geçmişi Nasıl Şekillendi?

Ümit Çırak, 1997-2002 yılları arasında Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde pandomim öğretmenliği yapmış, 2006 yılında Ekol Drama Sanat Evi’nde kamera önü oyunculuğu eğitmenliği görevini üstlenmiştir. 2007 yılında Çağdaş Sinema Oyunculuk Atölyesi’ni kurmuş ve burada oyunculuk eğitimi vermeye başlamıştır. Ayrıca 2009 yılında Ümit Çırak Modern Oyunculuk Teknikleri Atölyesi’ni kurmuş, birçok ünlü oyuncuya koçluk yapmıştır.

MasterChef Türkiye Semih Temiz kimdir, diskalifiye mi oldu, elendi mi? MasterChef Semihcan Temiz kaç yaşında, nereli? MasterChef Türkiye Semih Temiz kimdir, diskalifiye mi oldu, elendi mi? MasterChef Semihcan Temiz kaç yaşında, nereli?

Ümit Çırak’ın Rol Aldığı Yapımlar Nelerdir?

Ümit Çırak, dizi ve sinema dünyasında birçok projede yer almıştır. Başlıca yapımları arasında Süper Baba (1993-1997) adlı dizideki Cemil karakteri, Eşkıya (1996) ve Masumiyet (1997) gibi sinema filmleri bulunmaktadır. Diğer önemli projeleri ise Yedi Günah, Yedi Tepe, Bir Metropol (2005), Çakal (2010), Kızlar Yurdu (2006), ve Eve Giden Yol 1914 (2006) şeklindedir.

Ümit Çırak’ın Kişisel Hayatı Nasıl?

Ümit Çırak, 1997 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tanıştığı Evrim Akın ile kısa bir süreliğine evli kalmıştır. Evlilikleri 6 ay sürmüş ve sonrasında boşanmışlardır.

Ümit Çırak’ın Tiyatro ve Eğitim Alanındaki Katkıları Nelerdir?

Sanat kariyerinin yanı sıra Ümit Çırak, tiyatro ve oyunculuk eğitimi alanında önemli katkılarda bulunmuştur. Tiyatro sahnesinde geniş bir repertuarla yer almış, oyunculuk eğitmenliği yaparak genç yeteneklerin gelişimine destek olmuştur.

Editör: Havva Andırır