Türkiye gündeminde asgari ücret konusu, Temmuz ayında gerçekleştirilen emekli ve memur maaş zamlarının ardından merak konusu oldu. İşte, asgari ücrette ara zammı ve gelecek dönemdeki olası artışları değerlendiren son durum:

ASGARİ ÜCRET ZAMMI SON DAKİKA: Asgari ücret ne kadar olacak? Yeni yılda asgari ücrete yüzde kaç zam gelir? Son asgari ücret tahminleri ne? ASGARİ ÜCRET ZAMMI SON DAKİKA: Asgari ücret ne kadar olacak? Yeni yılda asgari ücrete yüzde kaç zam gelir? Son asgari ücret tahminleri ne?

Asgari Ücrette Ara Zam Olacak Mı?

2024 yılına girişte belirlenen asgari ücret net 17,002.12 TL olarak açıklanmıştı. Ancak, Temmuz ayındaki emekli ve memur maaş zamlarının ardından asgari ücrete ek bir zam yapılıp yapılmayacağı konusunda kamuoyunda belirsizlikler bulunuyordu. AK Parti grup toplantısı öncesinde yapılan açıklamalarda, Bakan Işıkhan tarafından "Asgari ücrette ara zammın olmayacağı" ifade edilmişti. Bu durum, işçi kesimindeki beklentileri ve tartışmaları gündeme getirdi.

Bakanların ve Yetkililerin Açıklamaları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Enflasyonu düşürme mücadelesi veriyoruz. Haziran ayından itibaren enflasyondaki düşüşü görmeye başlayacağız. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir sürecin olmayacağını söyleyebilirim" açıklamasıyla, asgari ücretin mevcut durumunu değerlendirdi.

Editör: Havva Andırır