Noterlerin çalışma düzeni ve tatil günleri hakkında ayrıntılar şu şekilde...

BAYRAMDA NOTERLER AÇIK MI?

15 Haziran Cumartesi günü arefe günüdür ve bu gün yarım gün çalışılmaktadır. Bankalar, borsalar, PTT ve kargolar da bu gün yarım gün hizmet vermektedir. Ancak, 16-19 Haziran tarihleri arasında noterler idari izin kapsamında kapalı olacak. Resmi tatillerde noterler çalışmıyor, dolayısıyla Kurban Bayramı'nda noterler kapalı olacak.

NÖBETÇİ NOTERLER AÇIK MI?

Türkiye Noterler Birliği'nin sayfası üzerinden yapılan kontrollerde, bayram tatili süresince nöbetçi olarak faaliyet gösteren noter bürosu bulunmadığı belirtilmiştir.

NOTERLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Ev, araç alım satım, vekalet işlemleri, tescil işlemleri, ihtarname, imza tasdik gibi resmi evrak işlemlerini yaptırmak isteyen vatandaşlar, bu işlemlerini 20 Haziran Perşembe gününden itibaren yaptırabilirler. 20 Haziran Perşembe günü itibarıyla noterler ve diğer resmi kurumlar yeniden hizmet vermeye başlayacak.

2024 NOTER ÇALIŞMA SAATLERİ

Noterler hafta içi Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri saat 09:00'da mesaiye başlıyor ve akşam 17:00'ye kadar hizmet veriyor. Noterler 12:30 - 13:30 saatleri arasında öğle molası vermektedir. Ancak, yoğunluk durumuna göre bu saatler değişiklik gösterebilir.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Onur Çapan Kimdir, Aslen Nereli ve Kaç Yaşındaydı? Onur Çapan Nerede Şehit Oldu? Şehit Piyade Uzman Çavuş Onur Çapan Kimdir, Aslen Nereli ve Kaç Yaşındaydı? Onur Çapan Nerede Şehit Oldu?

Kurban Bayramı tatilinde noterlerin çalışma durumu hakkında merak edilen tüm detaylar bu şekildedir. Resmi işlemlerinizi planlarken bu bilgileri göz önünde bulundurabilirsiniz.

Editör: Zeliha YAKUT