Açık Öğretim Lisesi (AÖL) öğrencileri için merakla beklenen ek sınav tarihleri açıklandı. 2024 yılı AÖL ek ders sınavları, 12-20 Ekim 2024 tarihleri arasında e-sınav formatında gerçekleştirilecek. Sınav giriş belgeleri ise 2-8 Ekim tarihleri arasında öğrenci giriş ekranından alınabiliyor. Peki, bu ek sınavın detayları neler?

AÖL Ek Sınav Süreci Nasıl İşleyecek?

AÖL ek ders sınavları, öğrencilerin ders yüküne göre iki farklı oturumda gerçekleştirilecek. 9 veya daha az dersten sınava girecek olan öğrenciler için tek oturum düzenlenirken, 9 dersten fazla derse sahip olan öğrenciler için iki oturum uygulanacak. Her dersten 11 soru sorulacak ve sınav süresi her bir oturum için 120 dakika olarak belirlendi. Sınavların e-sınav formatında olması, öğrencilerin daha esnek bir şekilde sınava girmelerini sağlayacak.

AÖL (AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ) SINAV TARİHLERİ 2024: Açık lise sınavları ne zaman yapılacak? Sınav tarihleri belli oldu mu? AÖL (AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ) SINAV TARİHLERİ 2024: Açık lise sınavları ne zaman yapılacak? Sınav tarihleri belli oldu mu?

Aöl Kayit Yeni̇leme

AÖL Ek Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Açık Öğretim Lisesi ek sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih de belirlendi. Öğrenciler, sınav sonuçlarını 24 Ekim 2024 tarihinden itibaren resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler. Bu sonuçların, öğrencilerin akademik ilerlemeleri açısından büyük önemi bulunuyor.

Editör: Havva Andırır