Bu sene Anneler Günü hangi tarihe denk geliyor merak konusu. 2024 Anneler Günü için hediye ve sürprizler düşünenler için Anneler Günü tarihi.

10 Mayıs Anneler Günü! Anneler günü nasıl ortaya çıktı? Anneler günü neden  kutlanır? - Anne/Çocuk Haberleri

2024 Anneler Günü ne zaman, ayın kaçında? Anneler Günü bu yıl hangi tarihe denk geliyor? Mayıs ayında kutlanan Anneler Günü için geri sayım başladı. Peki, Anneler Günü ne zaman ortaya çıktı?

SGK verileri ortaya çıktı, kademelik emeklilikte şartlar netleşti SGK verileri ortaya çıktı, kademelik emeklilikte şartlar netleşti

Anneler günü ne zaman, kaç gün kaldı? 2021 anneler günü tarihi… - Gündem  Haberleri

ANNELER GÜNÜ 2023 NE ZAMAN, AYIN KAÇINDA?

Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü bu yıl 12 Mayıs Pazar günü kutlanacak.

Anneler Günü, dünya genelinde farklı günlerde kutlanır. En yaygın olarak Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanır. Bu kutlama, Antik Yunan mitolojisindeki Rhea'ya adanmış olan Yunan geleneğinden ve Antik Romalıların İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele'yi onurlandırdığı ilkbahar festivallerinden kaynaklanmaktadır.

Anneler Günü bu yıl ne zaman 2021 hangi gün? Anneler Günü'ne kaç gün kaldı?

Ancak, Anneler Günü'nün modern formu, Amerika Birleşik Devletleri'nde Anna Jarvis'in kendi annesinin ölümünü anmak için 1908'de başlattığı anma günü ile bağlantılıdır. Jarvis'in çabaları sonucunda, 1914'te Kongre tarafından resmi olarak Amerika Birleşik Devletleri genelinde kutlanan bir gün ilan edildi.