Dikey Geçiş Sınavı Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? DGS Tercihi Yapmak İçin Aday İşlemleri Sistemi Giriş Linki ve Tercih Detayları Neler? Dikey Geçiş Sınavı Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? DGS Tercihi Yapmak İçin Aday İşlemleri Sistemi Giriş Linki ve Tercih Detayları Neler?

Prof. Dr. Fuat Erdal, 1967 yılında Eskişehir'in Çifteler ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Eskişehir'de tamamlamıştır. Yüksek öğrenim hayatına Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisat Bölümü’nde başlamış ve bu bölümden mezun olmuştur. Ardından, İngiltere’deki Leeds ve Nottingham üniversitelerinde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamıştır.

Akademik ve İdari Kariyeri Neler?

Prof. Dr. Erdal, kariyerine Karadeniz Teknik Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İbn Haldun Üniversitesi gibi köklü eğitim kurumlarında akademisyen ve yönetici olarak devam etmiştir. Kamu üniversitelerinde toplam 25 yıl görev yapmış, ayrıca üç yıl süreyle İbn Haldun Üniversitesi’nde bulunmuştur. Görev aldığı pozisyonlar arasında Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Bölüm Başkanlığı, Kalite Değerlendirme Görevliliği, Dekan ve Rektör Yardımcılığı yer almaktadır.

Akademik İlgi Alanları ve Yayınları Nedir?

Prof. Dr. Fuat Erdal, iktisadi kalkınma ve uluslararası iktisat alanında doçentlik unvanını almıştır. İktisada giriş, makroiktisat, kalkınma iktisadı, uluslararası iktisat ve yönetim ekonomisi gibi derslerde eğitim vermiştir. Türkiye’nin Dış, Ekonomik, Sosyal ve İdari Politikaları, Hayat Sigortacılığı ve Bireysel Emeklilik Sistemi ile Bankacılık ve Sigortacılığa Giriş konularında kitaplar yazmıştır.

İş Deneyimi

Prof. Dr. Erdal, İTÜNOVA AŞ ve Merrill Lynch Yatırım Bankası AŞ gibi kurumlarda da deneyim kazanmıştır.

Editör: Mehmet Çetil