Amasya’nın 55 Evler Mahallesi’nde bulunan İstanbul Evim AVM’de çıkan yangın, ekiplerin hızlı müdahalesiyle söndürüldü. Üç katlı binadan yükselen alev ve dumanlar, çevredeki vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.

Alev ve Dumanları Gören Vatandaşlar 112’yi Aradı

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Evim AVM’den yükselen alev ve dumanları gören vatandaşlar durumu hemen 112’ye bildirdi. İtfaiyenin sarı kod verdiği olay yerine polis, sağlık, AFAD ve orman ekipleri de sevk edildi. İlçelerden gelen itfaiye ekipleri de yangına müdahale etti.

1 Saatte Söndürüldü

Yaklaşık 1 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı ve söndürüldü. Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, yangının ardından yaptığı açıklamada, “Yangının kaynağını tam olarak bilemiyoruz. Ama kuvvetle muhtemelen ilk çıkış noktasının elektrik panosu olduğu söyleniyor” dedi.

Yangının Çıkış Nedeni İnceleniyor

Yangının çıkış nedeninin detaylı olarak inceleneceğini belirten Başkan Sevindi, “İki vatandaşımız içeriden itfaiye araçlarıyla tahliye edildi. Herhangi bir can kaybının olmaması değerli” diye konuştu. Sevindi, can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu vurguladı.

Şehit polis memuru Olgun Sandalcı kimdir, nereli ve kaç yaşındaydı? Olgun Sandalcı nasıl şehit oldu? Şehit polis memuru Olgun Sandalcı kimdir, nereli ve kaç yaşındaydı? Olgun Sandalcı nasıl şehit oldu?

Vatandaşların Endişesi

Yangını endişeyle takip eden vatandaşlardan Zeliha Sorhan, “Alevler o kadar şiddetliydi ki camlar patladı” ifadelerini kullandı. Yangının büyüklüğü ve şiddeti, çevrede büyük bir korku ve paniğe neden oldu.

Yetkililer Olay Yerinde

Yangın söndürme çalışmalarını AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez ve İl Başkanı Ekrem Toto da yakından takip etti. Yetkililer, yangının nedenleri ve alınacak önlemler hakkında bilgi aldı.

Kaynak: iha