Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Amasya Vali Yardımcılığı görevine atanan Salih Altun, Eskişehir Vali Yardımcısı iken yeni görevine başlamıştır.

Sivas'ın Yıldız Beldesi'nde Yeniden Refah Partisi Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri Neden İstifa Etti? Sivas'ın Yıldız Beldesi'nde Yeniden Refah Partisi Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri Neden İstifa Etti?

Salih Altun Kimdir?

1980 yılında Ardahan'da doğan Salih Altun, eğitim hayatına Ardahan'da başlamış ve İstanbul Halkalı Ziraat Meslek Lisesi'nden mezun olmuştur. Daha sonra Marmara Üniversitesi İktisat bölümünden lisans derecesini alarak eğitimini sürdürmüş, Cumhuriyet Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamlamıştır. Altun, Almanya Stuttgart Schwaebisch Hall Goethe Institut’de dil eğitimi almış ve çeşitli Alman devlet kurumlarında staj yapmıştır. Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde Kamu Diplomasisi eğitimini de başarıyla tamamlamıştır. İngilizce ve Almanca dillerine hakimdir ve evli bir çocuk babasıdır.

Mesleki Kariyeri ve Görevleri

2004 yılında Samsun Valiliği'nde Kaymakam Adayı olarak göreve başlayan Salih Altun, mesleki kariyerine Azdavay ve Sulusaray ilçelerinde Kaymakam Vekilliği ile devam etmiş, ardından Tokat Yeşilyurt, Şavşat, Arsin gibi ilçelerde Kaymakam olarak görev yapmıştır. Van ve Bitlis illerinde Vali Yardımcısı olarak görev almış, ayrıca Yozgat ve Hatay'da Vali Yardımcısı olarak görev yapmış ve Cilvegözü Kara Hudut Kapısı Mülki İdare Amiri olarak görev almıştır. 20 Ağustos 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Eskişehir Vali Yardımcısı olarak atanmıştır.

Editör: Havva Andırır