Altın, son zamanlarda ABD tahvillerindeki düşüş ve artan jeopolitik gelişmelerle birlikte hızlı bir yükseliş gösterdi. Çarşamba günü ons altın ve gram altın rekor seviyelere ulaştı. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara dikkat etmeleri gereken noktaları açıkladı.

Özellikle Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının öncesinde altın, yatırımcıların beklemeye geçmesiyle bir miktar geriledi. Ancak yatırımcılar, önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan aylık ABD istihdam raporunu ve Powell'ın sözlerini takip ediyorlar.

İslam Memiş, yatırımcılara hitaben yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Altın fiyatlarında hem ons hem de gram altın tarafında sert yükselişler gözlemliyoruz. Her gün rekor tazeleyen bu yükseliş trendi bizim için sürpriz değil. Bu yıl içinde 3000 TL seviyesi üzerinde rakamları beklemeye devam ediyoruz.

Ons altın 2070 dolardan başlayarak 2141 dolara kadar yükseldi, ancak bu hızlı yükselişler sağlıksız olarak değerlendirilebilir. Teknik olarak ihlal edilen alanlar var. Bu seviyelerde yükselişler devam edecek olsa da, bu kadar hızlı ve agresif yükselişler dikkat gerektiriyor.

EYT kapsamına giremeyen PRİM müjdesi! 1999-2007 sonrası girişliler SGK’ya hemen başvurun EYT kapsamına giremeyen PRİM müjdesi! 1999-2007 sonrası girişliler SGK’ya hemen başvurun

Yatırımcılar olarak beklemekte fayda var. Takip edeceğimiz yeni bant aralığı 2050-2150 dolar arasında olacak. Satış gelmesi durumunda 2100 dolar seviyesini beklemek mantıklı. Ancak ani yükselişlerde alım yapmak yerine kar satışlarını beklemek daha doğru olabilir.

Önümüzdeki dönemde 2350 dolar seviyelerini göreceğimizi düşünüyorum, ancak bu yükselişlerin kontrollü olması önemli. Cuma günü açıklanacak veriler ve Fed Başkanının açıklamaları da fiyatları etkileyebilir.

Gram altın ise dün itibarıyla 2327 TL seviyesine kadar yükseldi. Ancak bu hızlı yükselişlerin düşüşleri de bir o kadar sert olabilir. 100 TL'lik yükselişler sağlıksız olabilir, bu nedenle kar satışlarına karşı dikkat etmek gerekiyor.

Takip edeceğimiz bant aralığı 2170-2270 lira. Yıl içerisinde ise Haziran'a kadar 2500-2700 lira, son çeyrekte ise 3000 lira seviyesini bekliyoruz. 3000-3500 lira aralığına ise daha sonra odaklanacağız. Şimdilik 3000 lira seviyesine odaklanmakta fayda var."