Almanya, Türkiye’den yapılan vize başvurularında ret itirazlarını bir yıl süreyle askıya aldığını duyurdu. Bu karar, 2025 yılının ortalarına kadar geçerli olacak ve ret alan Türk vatandaşları, itiraz haklarını kullanamayacaklar. Almanya Dışişleri Bakanlığı, bu adımı vize işlemlerini hızlandırmak amacıyla aldıklarını belirtirken, karar Türk vatandaşları arasında büyük bir tepki topladı.

Vize Ret İtirazları Neden Askıya Alındı?

Almanya, 2023 yılında Türkiye, Fas ve Çin’den yapılan vize başvurularındaki ret itirazlarını askıya alma kararı almıştı. Bu uygulamanın süresi, 30 Haziran 2025 tarihine kadar uzatıldı. Dışişleri Bakanlığı, artan vize taleplerine hızlı cevap verebilmek için itirazları geçici olarak durdurduklarını açıkladı. Bu durum, Schengen bölgesine seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları için vize sürecini daha da zorlaştıracak.

15 yaşındaki genç trafikte korku dolu anlar yaşattı! Önüne çıkan araçlara çarptı 15 yaşındaki genç trafikte korku dolu anlar yaşattı! Önüne çıkan araçlara çarptı

66A9609537446C24153Fee34

Almanya’nın Hedefi Nedir?

Almanya Dışişleri Bakanlığı, pandemi sonrası seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasıyla vize başvurularında ciddi bir artış yaşandığını ve bu nedenle başvuruların değerlendirilmesinde gecikmeler meydana geldiğini ifade etti. Vize randevusu almak için aylarca bekleyen bireylerin bulunduğu belirtilirken, itiraz süreçlerinin askıya alınmasıyla birlikte, vize başvurularını daha hızlı bir şekilde yanıtlayabilmeyi amaçladıkları vurgulandı.

Türk Vatandaşlarının Tepkisi Nedir?

Almanya’nın bu kararı, özellikle Türk vatandaşları arasında olumsuz karşılandı. Schengen bölgesine seyahat etmek isteyenler için vize sürecinin zorluğu artarken, bu durum Türkiye’nin vize politikalarını da olumsuz etkileme riski taşıyor. Vize başvurularında artan ret oranları, Türk vatandaşlarının Avrupa ülkeleriyle olan seyahat ilişkilerini olumsuz etkiliyor.

Editör: Havva Andırır