Alerji semptomlarının mevsimsel değişikliklerle arttığı bu dönemde doğal çözümlerle semptomları hafifletmek oldukça önemli.

Fwbw J J I M Yk K St220P V W3 Q A

Eczacı ve Homeopat Ezgi Nevçehan, alerjik semptomları hafifletmek için bir dizi doğal yöntem ve strateji öneriyor.

405

Kolon Kanserine İyi Gelen O Bitki Tokat'ta Yetişiyor Kolon Kanserine İyi Gelen O Bitki Tokat'ta Yetişiyor

Öncelikle, alerjik semptomları azaltmak için çevresel alerjenlerle baş etmeyi öneriyor. Su içine damlatılan karanfil ve palmarosa uçucu yağlarının ev tekstili, mobilya ve araç koltuklarına püskürtülmesi alerji semptomlarını rahatlatmak için ilk adım olabilir.

406

Fitoterapi yani bitkisel tedaviler de alerji semptomlarını hafifletmek için kullanılabilir. Papatya, biberiye, ısırgan otu, yeşil çay ve zencefil gibi bitkilerin anti-enflamatuar ve antihistaminik özellikleri sayesinde semptomları azaltabilirsiniz.

Alerji Semptomlarinizi Dogal Coz (1)

Ancak, bitkisel tedavileri kullanmadan önce bir uzmana danışmanın önemini vurguluyor.

Depositphotos 189932014 Stock Ph

Aromaterapi de alerji semptomlarını hafifletmek için etkili bir doğal yöntemdir. Lavanta yağı, nane yağı, çay ağacı yağı, nioli, selvi ve limon yağı gibi esansiyel yağlar, anti-enflamatuar ve rahatlatıcı özelliklere sahip olduğu için burun tıkanıklığı, gözlerde kaşıntı ve hapşırma gibi semptomları hafifletebilir.

Depositphotos 73951295 Stock Pho

Ezgi Nevçehan, alerji semptomlarını azaltmak için şu doğal çözümü öneriyor:

  • 40 damla selvi
  • 20 damla nioli
  • 20 damla günlük
  • 10 damla nane
  • 10 damla lavanta

Depositphotos 13334695 Stock Pho

Hazırlanan bu karışımın burun tıkanıklığı, hapşırma gibi belirtileri ortadan kaldırmaya yardımcı olduğunu ve kullanım şeklinin de önerilerini paylaşıyor.

Depositphotos 2734528 Stock Phot

Besin takviyelerinin de semptomları rahatlatıcı etkisi olduğunu belirten Nevçehan, C vitamini, probiyotikler, omega-3 yağ asitleri, quercetin, çörek otu yağı, üzüm çekirdeği ekstresi gibi takviyelerin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve alerjiye bağlı iltihaplanmayı azalttığını ifade ediyor.

Depositphotos 152216646 Stock Ph

Son olarak, herkesin vücudunun farklı tepkiler verebileceğini vurgulayarak, alerji tedavisi veya semptomları hafifletici yöntemler konusunda bir sağlık uzmanına danışmanın önemini vurguluyor ve acil durumlar için alerji planına sahip olmanın gerekliliğini belirtiyor.

Alerji Semptomlarinizi Dogal Coz (3)