ATV ekranlarında yayınlanan yeni nesil yarışma programı "Alan", izleyicilerin büyük ilgisini çekmeye devam ediyor. Peki, Alan programının sunucusu kim? İşte detaylar…

Alan Yarışma Formatı Nedir?

"Alan" yarışması, izlenme rekorları kıran bir bilgi ve strateji yarışmasıdır. Yarışma formatı şu şekilde işlemektedir:

Yarışma Başlangıcı: 100 yarışmacı, 100 kategori ve 1.000.000 lira ödül için yarışmaktadır. Sistem rastgele bir yarışmacı seçer ve bu yarışmacı, çevresindeki rakiplerinden birini düello yapmak üzere seçer.

Düello: Seçilen rakiplerle 45'er saniyelik düellolarda, yarışmacılar görseldeki kişi veya nesneyi bilmeye çalışır. Doğru cevap verildiğinde sıra rakibe geçer, yanlış cevap verilirse doğru cevap verilene kadar aynı görsel ekranda kalmaya devam eder.

Pas Hakkı: "Pas" denildiğinde yarışmacının süresinden 3 saniye gider ve yeni bir görsel ekrana gelir.

Elimination: Süresi biten yarışmacı elenir. Kazanan yarışmacı, düelloya devam etmek isterse, alanındaki rakiplerinden birini daha seçer ve yeni bir düello başlar. Yendiği rakibinin alanını da kazanarak devam eder.

Büyük Ödül: Günün sonunda en büyük alana sahip olan yarışmacı 100.000 TL kazanır. En fazla yarışmacıyı eleyen de günün birincisi olur.

Alan Sunucusu Kim?

"Alan" yarışma programının sunucusu ünlü oyuncu Oktay Kaynarca'dır. Kaynarca, başarılı sunuculuğuyla yarışmaya ayrı bir dinamizm katmaktadır.

Alan Yarışmasının Diğer Detayları

Yarışma, farklı ülkelerde de büyük ilgi görmüştür. Hollanda, İspanya, Fransa, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, Almanya, Ukrayna, Macaristan ve şimdi de Türkiye’de yayınlanan "Alan", sadece bir bilgi yarışması değil, aynı zamanda strateji yarışmasıdır. Yarışmacılar, ne bildikleri kadar rakip olarak kimi seçtiklerinin de önemli olduğu bir ortamda mücadele ederler.

Çağla Şıkel’in Pirinçten Hazırladığı Buz Küpleriyle Yaptığı Güzellik Masajı Nedir? Cilt Sağlığı İçin Bu Yöntem Nasıl Uygulanır? Çağla Şıkel’in Pirinçten Hazırladığı Buz Küpleriyle Yaptığı Güzellik Masajı Nedir? Cilt Sağlığı İçin Bu Yöntem Nasıl Uygulanır?

Yarışma formatı, yarışmacıların hem bilgi hem de strateji yeteneklerini kullanmalarını gerektirir. Her düelloda kazanan yarışmacı, rakibinin alanını genişletir ve finale doğru adım adım ilerler.

Editör: Zeliha YAKUT