Abdurrahman Ay kimdir, suçu ne? Abdurrahman Ay çetesi çökertildi mi? Abdurrahman Ay kimdir, suçu ne? Abdurrahman Ay çetesi çökertildi mi?

İsmail Karadavut, 1971 yılında Yozgat’ın Çekerek ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlkokul eğitimini Kadışehri’nde tamamladıktan sonra ortaokul ve lise eğitimini Yozgat İmam Hatip Lisesi'nde sürdürmüştür. 2002 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, aynı yıl Kayseri İhtisas Eğitim Merkezinde ihtisas eğitimine başlamış ve bu eğitimini 2005 yılında tamamlamıştır. 2019 yılında ise Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı'nda, Kelam alanında "Sadrüşşeria’nın Akıl Anlayışı" konulu yüksek lisans tezi ile yüksek lisans eğitimini başarıyla bitirmiştir.

Kariyerine Nasıl Başladı?

İsmail Karadavut, 1992 yılında Yozgat’ın Kadışehri ilçesinde imam hatip olarak göreve başlamıştır. 1998 yılında Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde imam hatip olarak hizmet vermeye devam eden Karadavut, 2005 yılında ihtisas eğitimini tamamladıktan sonra Tokat’ın Yeşilyurt ilçesine vaiz olarak atanmıştır. Aynı yıl, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan müftülük sınavını kazanarak Ağrı’nın Diyadin ilçesinde ilçe müftüsü olarak görevlendirilmiştir.

Yozgat ve Nevşehir’deki Müftülük Görevleri

2007-2013 yılları arasında Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde İlçe Müftüsü olarak görev yapan İsmail Karadavut, 2013-2020 yılları arasında Yozgat İl Müftü Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 2020-2024 yılları arasında ise Nevşehir Ürgüp İlçesi'nde İlçe Müftüsü olarak hizmet vermiştir.

Yeni Görev Yeri Neresi? Kaç Çocuğu Var?

İsmail Karadavut, 5 Ağustos 2024 tarihinde Alaca İlçe Müftüsü olarak göreve başlamıştır. Evli ve dört çocuk babası olan Karadavut, görevine başladığı Alaca ilçesinde dini hizmetlerini sürdürmeye devam edecektir.

Editör: Havva Andırır