1985 yılında Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde dünyaya gelen Turan Soğukoluk, eğitim hayatına Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde başladı ve 2008 yılında bu bölümden mezun oldu. Kamu yönetimi alanındaki eğitiminden sonra kısa bir süre Maliye Bakanlığı'nda Gelir Uzmanı Yardımcısı olarak görev aldı.

Mesleki Kariyeri ve Görevleri

2010 yılında Yozgat Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine adım atan Soğukoluk, Denizli Beyağaç ve Antalya Akseki ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Almanya'nın Hamburg kentinde yurt dışı stajını tamamladıktan sonra Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde Kaymakam Vekilliği görevini üstlendi.

Daha sonra sırasıyla Eskişehir Sarıcakaya, Sinop Durağan, Çorum Boğazkale, Diyarbakır Hani Kaymakamlığı ve Hani Belediye Başkan Vekilliği, Denizli Çivril Kaymakamlığı gibi çeşitli görevlerde bulundu. Son olarak Kırşehir Vali Yardımcılığı görevini üstlendi ve 22 Eylül 2023 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından Tokat'ın Turhal ilçesine Kaymakam olarak atandı.

Sakarya Valiliğine atanan Rahmi Doğan kimdir? Rahmi Doğan aslen nereli, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu? Sakarya Valiliğine atanan Rahmi Doğan kimdir? Rahmi Doğan aslen nereli, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu?

Özel Hayatı

Evli ve bir çocuk babası olan Turan Soğukoluk, mesleki hayatında gösterdiği başarılarla birlikte ailesine de zaman ayırmaya özen göstermektedir.

Editör: Havva Andırır