Ünlü oyuncu Akın Akınözü'nün annesi Özlem Akınözü, uzun süredir mücadele ettiği kansere yenik düşerek hayatını kaybetti. Acı haber, Akınözü'nün kurucuları arasında bulunduğu yardım derneğinin sosyal medya hesabından duyuruldu.

"Harika Bir İnsanı Kaybettik"

Özlem Akınözü'nün vefatıyla ilgili yapılan açıklamada, "Acı kaybımız. Dernek kurucularımızdan Özlem Akınözü'nü kaybettik. Çok üzgünüz harika bir insanı daha kaybettik. Mekanı cennet olsun. Tüm ailesine sevenlerine sabırlar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

"Çok Çalıştın Canım Annem"

Oyuncu Akın Akınözü, mayıs 2019'da annesi ile birlikte çekilmiş bir çocukluk fotoğrafını paylaşarak duygularını şu sözlerle dile getirmişti: "Beni sevdiğin, desteklediğin ve yetiştirdiğin için teşekkür ederim canım annem. Çok çalıştın. Dünyanın en zor mesleğini üstlenen tüm annelerin Anneler Günü kutlu olsun."

Özlem Akınözü'nün Kariyeri ve Hayatı

Ankara'da 13 Ekim 1964'te dünyaya gelen Özlem Akınözü, usta oyuncu Süreyya Arın'ın kızı olarak biliniyor. Ankara Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Akınözü, kariyerine TRT'nin ilk spikerlerinden biri olarak başladı ve birçok belgeselde seslendirme yaptı. 2003 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim CD'lerinin seslendirme işlerini üstlendi.

MasterChef 2024'te Bu Haftanın 7. Eleme Adayı Kim Oldu? Eleme Potasına Giren Son Yarışmacı Hangi Takımdan? MasterChef 2024'te Bu Haftanın 7. Eleme Adayı Kim Oldu? Eleme Potasına Giren Son Yarışmacı Hangi Takımdan?

Özlem Akınözü, televizyon dizilerinde ve sinema filmlerinde de önemli roller aldı. 'Sensiz Olmuyor', 'Sahte Prenses', 'Dicle', 'Tek Türkiye', 'Karagül', 'Zeytin Tepesi', 'Payitaht Abdülhamit' ve 'Deliha 2' gibi yapımlarda izleyiciyle buluştu.

Editör: Havva Andırır