Murat Doğanay kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, ne iş yapıyor, mesleği ne? Murat Doğanay kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, ne iş yapıyor, mesleği ne?

VMax, Vpro gibi ifadelerle daha yüksek fiyata satılan benzin ve motorin için tek fiyat dönemini başlatma kararı alındı. Bu karar Resmi Gazete'de yayımlanırken, uygulamaya ise 15 Mayıs'ta başlanacak.

TEK FİYAT DÖNEMİ

iStock-479567959

EPDK'nın Mart ayında duyurduğu çalışma sonucunda, benzin ve dizel yakıtlar için tek fiyat döneminin başlatılacağı belirtilmişti. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan kararla birlikte, 15 Mayıs itibarıyla bu düzenleme yürürlüğe girecek.

VMAX, VPRO GİBİ İFADELER YASAK

Akaryakıt fiyatlarında yeni uygulama: EPDK, Resmi Gazete'den duyurdu, artık yasak! 15 Mayıs'tan itibaren başlıyor

Performans artışı vaadiyle daha yüksek fiyatla satılan VMax, Vpro gibi ifadeler artık kullanılamayacak. Kararda belirtildiği gibi, akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, aynı tür akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanamayacak.

TÜKETİCİ TALEBİNE DAYALI SATIŞLARDA FİYAT FARKI UYGULANAMAYACAK

Benzine ve motorine indirim geliyor! İşte 6 Mayıs 2024 güncel akaryakıt  fiyatları | 6 Mayıs 2024 benzin ne kadar? | Motorin ne kadar? - Ekonomi  Haberleri

 Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, tüketicinin talebi doğrultusunda dahi akaryakıt satışlarında fiyat farkı uygulanamayacağı vurgulandı. Bu düzenlemeyle, tüketicilerin fiyat farklılıklarından etkilenmesi önlenecek.