KPSS DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi) Sınav Giriş Belgesi TIKLA: KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınav tarihi ne zaman, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak? KPSS DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi) Sınav Giriş Belgesi TIKLA: KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınav tarihi ne zaman, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 2024 takvimi netleşti. ALES/2 sınavının sonuçlarının açıklanmasının ardından, ALES/3 sınavı için tarih bilgileri merak konusu oldu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, ALES/3 sınavı ve sonuç tarihleri aşağıda belirtilmiştir.

ALES/3 Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

ALES/3 sınavı 17 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir. Adaylar, sınav başvurularını 1-9 Ekim 2024 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Geç başvuru yapacak adaylar için ise son başvuru tarihi 16 Ekim 2024 olarak belirlenmiştir. Bu tarihler arasında başvuru yapmayan adaylar, geç başvuru sürecinden yararlanarak başvurularını tamamlayabilirler.

ALES/3 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ALES/3 sınav sonuçları 6 Aralık 2024 tarihinde açıklanacaktır. Adaylar, sonuçların açıklanmasının ardından ÖSYM'nin resmi internet sitesinden sonuçlarını öğrenebilirler. Sonuç açıklama tarihi, sınavdan yaklaşık üç hafta sonra belirlenmiştir.

Editör: Havva Andırır