Çorum Valiliğine  atanan Ali Çalgan kimdir? Ali Çalgan aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı? Çorum Valiliğine atanan Ali Çalgan kimdir? Ali Çalgan aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı?

Faruk Bülent Kablan aslen nereli, ne iş yapıyor, kaç yaşında, evli mi?

AK Parti'nin Adıyaman il başkanlığına atanan Faruk Bülent Kablan, siyasi ve profesyonel kariyeriyle dikkat çeken bir isimdir. 1973 yılında Adıyaman'da doğan Kablan, eğitim hayatına memleketinde başlamış ve İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde eğitimini tamamlamıştır.

Faruk Bülent Kablan Profesyonel Kariyeri ve İş Hayatı

İnşaat Mühendisi olarak mezuniyet sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İSTON A.Ş. firmasında çalışmaya başlayan Kablan, burada mühendislik görevlerinde bulunmuş ve daha sonra özel sektörde çeşitli projelerde yer almıştır. 2004 yılında kendi mühendislik şirketini kurarak iş hayatına giriş yapmış, bu süreçte Bursa'da da çeşitli projelerde çalışmıştır.

Faruk Bülent Kablan Siyasi Kariyeri

Faruk Bülent Kablan'ın siyasi kariyeri ise 2005-2006 yılları arasında AK Parti Eminönü İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ile başlamıştır. Daha sonra 2014-2019 yılları arasında AK Parti Adıyaman Belediyesi Meclis Üyeliği yapmış ve aynı dönemde İmar Komisyonu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Ayrıca AK Parti Adıyaman Belediye Şirketi Yörem A.Ş.'nin kurucusu ve Genel Müdürü olarak da görev yapmıştır.

Faruk Bülent Kablan Sivil Toplum ve Vakıf Çalışmaları

Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli sivil toplum kuruluşları ve vakıflarda aktif olarak görev alan Kablan, halen İlim Yayma Cemiyeti Adıyaman Şube Başkanlığı ve MÜSİAD Adıyaman Şube Başkan Yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir. Bu görevleriyle Adıyaman'daki sosyal ve kültürel hayata da katkı sağlamaktadır.

Editör: Murat Serdar Yıldız