Yeni eğitim öğretim yılı yaklaşırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan kırtasiye yardımı başvuruları merak konusu oldu. Kırtasiye desteği, her yıl belirli tarihler arasında yapılmaktadır. 2024 yılı için eğitim ve öğretim yardımları, 1 Eylül ile 31 Aralık tarihleri arasında toptan olarak ödenecek. Ancak, başvuru süreci ve tarihlerine dair resmi bir açıklama henüz yapılmamıştır. Başvurular, e-Devlet sistemi üzerinden ''Eğitim Öğretim Yardımı Talebi'' seçeneği ile alınmaktadır.

Para11

Kırtasiye Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Kırtasiye yardımı başvurusu yapabilmek için belirli şartların sağlanması gerekmektedir. Bu şartlar şu şekildedir:

Vazife veya Harp Malullüğü Aylığı Alanlar: Vazife veya harp malullüğü aylığı alan kişilerin çocukları bu yardımdan faydalanabilir.

Güvenlik Güçleri: 2330 sayılı Kanun ve 3713 sayılı Kanun kapsamında aylık ödenen erbaş ve erler, güvenlik korucuları ve siviller için kırtasiye desteği sağlanmaktadır.

Para-2

GRAM ALTIN HABERLERİ || Altın fiyatları bugün ne kadar? Eylül'ün ilk haftasında gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın fiyatları kaç TL? GRAM ALTIN HABERLERİ || Altın fiyatları bugün ne kadar? Eylül'ün ilk haftasında gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın fiyatları kaç TL?

Vazife Malullüğü ve Görev Değişiklikleri: Vazife veya harp malullüğü olduğuna karar verilen ve sınıf veya görev değişikliğine giden, ayrıca vazife malullüğü aylıkları göreve başlamaları nedeniyle kesilen kişiler de başvuru yapabilir.

Sivil Şehit ve Gaziler: Terör eylemlerinde hayatını kaybeden, yaralanan veya engelli hale gelen sivil şehit/gazilerin çocukları da bu yardımdan yararlanabilir.

Paralar8569874231

Başvurular Nereden Yapılır?

Kırtasiye yardımı başvuruları, e-Devlet kapısı üzerinden yapılmaktadır. Başvuru işlemi için e-Devlet hesabınıza giriş yaparak, ilgili bölümden ''Eğitim Öğretim Yardımı Talebi'' seçeneğine ulaşabilirsiniz. Başvuruların kesin tarihleri ve tutarları hakkında resmi duyurular yapıldığında, ilgili bakanlık ve kurumlar aracılığıyla kamuoyuna bilgi verilecektir.

Editör: Havva Andırır