TCMB Eylül 2024 Faiz Kararı Toplantısı Hangi Tarihte Yapılacak? Eylül Ayı İçin Faiz Beklentileri ve Olası Sonuçlar Ne Olacak? TCMB Eylül 2024 Faiz Kararı Toplantısı Hangi Tarihte Yapılacak? Eylül Ayı İçin Faiz Beklentileri ve Olası Sonuçlar Ne Olacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2024 Ağustos ayı Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin 9 Ağustos itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu. Bakan Göktaş, bu ay içinde toplam 3,8 milyar lira ödeme yapılacağını açıkladı. Destek ödemeleri, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik sosyal yardımlar çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

Aile Destek Programı Ödemeleri Ne Kadar ve Kimlere Yapılacak?

Aile Destek Programı kapsamında bu ayki ödemelerde, Aile Desteği Bileşeni altında yaklaşık 3,2 milyon hane için toplam 2,9 milyar lira, Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında ise 2,2 milyon hane için ve 5,4 milyon çocuk için yaklaşık 900 milyon lira olmak üzere toplamda yaklaşık 3,8 milyar lira destek sağlanacak. Bakan Göktaş, bu ödemelerle birlikte bugüne kadar hanelere toplam 92,1 milyar lira destek sağlandığını belirtti.

E-Devlet Üzerinden Aile Destek Ödemeleri Nasıl Sorgulanır?

Aile Destek Paketi ödemeleri, her ay belirlenen tarihlerde ve en fazla 12 ay süreyle 850 ile 1.250 TL arasında değişen tutarlarda yapılmaktadır. Ödemelerin detaylarını öğrenmek isteyen vatandaşlar, e-Devlet sistemi üzerinden "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı"na ait "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına giriş yaparak, T.C. kimlik numaraları ile sorgulama yapabilirler.

Editör: Havva Andırır