Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler, ihtiyaç sahibi vatandaşların maddi desteklerine önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Bu destekler, hane gelirine göre değişen tutarlarda ve belirli bir süre boyunca ödeniyor. Peki, 2024 yılında Aile Destek Programı ödemeleri hangi durumda? İşte detaylar:

Temmuz Ayı Aile Destek Ödemeleri Tamamlandı

Geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan açıklamalara göre, Temmuz ayı içerisinde yapılması planlanan Aile Destek Programı ödemeleri başarıyla tamamlandı. Bu kapsamda, Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi hanelere toplamda 4 milyar TL ödeme yapıldı.

Dolar Neden Baskı Altında? Borsa Yükselişleri ve Altın İçin Yıl Sonu Tahminleri Neler Gösteriyor? Dolar Neden Baskı Altında? Borsa Yükselişleri ve Altın İçin Yıl Sonu Tahminleri Neler Gösteriyor?

Aile Destek Programı Uzatılacak mı?

Aile Destek Programı, başlangıçta 1 yıl olarak belirlenen süresi geçtiğimiz yıl 12 ay daha uzatılmıştı. Ancak 2024 yılı için henüz resmi bir açıklama yapılmamış olup, destek programının devam edip etmeyeceği konusu hala belirsizliğini koruyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak değerlendirmeler sonucunda programın uzatılması veya sonlandırılması yönünde karar alınacak.

Toplamda Sağlanan Destek Miktarı

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada, Aile Destek Programı kapsamında bugüne kadar toplamda 88,2 milyar TL destek sağlandığını belirtti. Bu desteklerin, Türkiye'nin büyüme ve gelişme sürecinde sosyal hizmet anlayışıyla birleşerek, vatandaşlar arasında refahın daha adil bir şekilde dağıtılmasına katkı sağladığı vurgulandı.

Editör: Havva Andırır