Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Kabine Toplantıları genellikle ayda iki kez yapılmaktadır. Temmuz ayında son olarak 16'sında gerçekleştirilen toplantının ardından Ağustos ayının ilk Kabine Toplantısı'nın 5 Ağustos 2024 Pazartesi günü yapılması bekleniyor. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararlar ve gündeme dair açıklamalarda bulunacak.

Ak Parti Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör kimdir, nereli, kaç yaşında ve neden istifa etti? Ak Parti Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör kimdir, nereli, kaç yaşında ve neden istifa etti?

Kabine Toplantısı Gündemi

Ağustos ayındaki Kabine Toplantısının gündeminde, ulusal ve uluslararası pek çok önemli konu yer alması öngörülüyor. Orta Doğu'daki mevcut durum, terörle mücadele, Ankara'da gerçekleştirilen esir takası ve kayıt dışı ekonomi gibi konuların ele alınması bekleniyor. Ayrıca, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşı ile artan tansiyonu düşürmek amacıyla alacağı diplomatik adımların da toplantı gündeminde yer alacağı tahmin ediliyor.

Beklenen Kararlar

Toplantıda alınacak kararlar, Türkiye'nin iç ve dış politikasında önemli etkiler yaratabilir. Özellikle uluslararası ilişkiler ve güvenlik konularında yapılacak düzenlemeler, hem bölgesel hem de küresel düzeyde yankı uyandırabilir. İç gündemde ise ekonomik düzenlemeler ve terörle mücadele stratejileri üzerinde durulması öngörülüyor.

Editör: Havva Andırır