Adnan Oktar suç örgütüne yönelik ana davada firari olan Mustafa Arular ve Serdar Suphi Togay, yasa dışı yollarla Yunanistan'a kaçma girişiminde bulunurken gözaltına alındı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan ve hakkında hüküm verilen Arular ve Togay'ın, İpsala sınır kapısından Yunanistan'a geçmeye çalıştıkları belirlendi. Yunan sınır görevlileri tarafından geri gönderilen sanıkların, Adnan Oktar suç örgütü ana davasında "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" ve "nitelikli cinsel saldırı" suçlarından arandığı tespit edildi.

Gözaltı ve Tutuklama Sürecin de Ne Oldu?

Gözaltına alınan Mustafa Arular ve Serdar Suphi Togay, İpsala Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildi. Savcılıkta tamamlanan işlemlerin ardından, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler. İki sanığın evrakları, Adnan Oktar suç örgütü ana davasına bakan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iletildi.

HAMSTER KOMBAT SON DAKİKA 9 Eylül 2024 Hamster Kombat günlük şifre açıklandı! Telegram Hamster Kombat günlük kombo kartları 9 Eylül 2024 HAMSTER KOMBAT SON DAKİKA 9 Eylül 2024 Hamster Kombat günlük şifre açıklandı! Telegram Hamster Kombat günlük kombo kartları 9 Eylül 2024

Adnan Oktar Davasının Geçmişi ve Kararlar Neler?

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Adnan Oktar suç örgütüne yönelik yeniden görülen davada Adnan Oktar’ı "örgüt yöneticiliği", "cinsel istismar", "eğitim hakkının engellenmesi", "eziyet", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ve "kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlarından toplam 891 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Oktar’ın yönetici konumunda olduğu gerekçesiyle diğer sanıkların suçlarından da sorumlu tutulması sonucu, toplamda 8,658 yıl hapis cezasına hükmedilmişti.

Yargıtay'ın İncelemesi ve Yeniden Yargılama

Yerel mahkemenin kararını inceleyen Yargıtay, bazı hükümleri bozmuş ve dosyayı yeniden yargılama için yerel mahkemeye göndermişti. Bu çerçevede, Mustafa Arular ve Serdar Suphi Togay’ın yakalanması, Adnan Oktar suç örgütüne yönelik yürütülen yargı sürecinde önemli bir gelişme olarak kaydedildi.

Editör: Mehmet Çetil