Adnan Oktar suç örgütüne yönelik yürütülen ana davada firari olarak aranan Mustafa Arular ve Serdar Suphi Togay, Yunanistan'a kaçma girişiminde bulunurken İstanbul'un İpsala sınır kapısında yakalandı. Türkiye'ye geri gönderilen Arular ve Togay'ın, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) sorgularında Adnan Oktar suç örgütü davasında "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" ve "nitelikli cinsel saldırı" suçlarından arandıkları belirlendi.

Burdur valiliğine atananTülay Baydar Bilgihan kimdir, aslen nereli kaç yaşında? Baydar Bilgihan nerelerde görev yaptı? Burdur valiliğine atananTülay Baydar Bilgihan kimdir, aslen nereli kaç yaşında? Baydar Bilgihan nerelerde görev yaptı?

Gözaltına Alınan Şahısların Mahkeme Süreci Naıl Gerçekleşti?

Gözaltına alınan Mustafa Arular ve Serdar Suphi Togay, İpsala Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildi. Savcılıkta tamamlanan işlemlerinin ardından, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Hükümlülerin dosyaları, Adnan Oktar suç örgütü ana davasını yürüten İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Adnan Oktar Davasının Geçmişin de Neler Oldu?

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen Adnan Oktar suç örgütü davasında, Adnan Oktar "örgüt yöneticiliği", "cinsel istismar", "eğitim hakkının engellenmesi", "eziyet", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ve "kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlarından toplamda 891 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ayrıca, Oktar'ın yönetici olarak diğer sanıkların suçlarından da sorumlu tutulması neticesinde, toplamda 8,658 yıl hapis cezasına hükmedilmişti.

Yargıtay'ın İncelemesi ve Yeniden Yargılama

Yerel mahkemenin kararlarını inceleyen Yargıtay, bazı hükümlerin bozulmasına ve dosyanın yeniden yargılama için yerel mahkemeye gönderilmesine karar verdi. Davada firari olarak aranan Mustafa Arular ve Serdar Suphi Togay'ın yakalanması, bu kapsamda önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Editör: Mehmet Çetil