YSK'nın kararında, Yeniden Refah Partisi'nin Osmaniye Merkez Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclisi ile Cevdetiye Belediye Başkanlığı adaylık başvurularının, seçim takvimine uyulmaması sebebiyle reddedildiği belirtildi. Kararda ayrıca, YSK'nın daha önce aldığı kararlar ve seçim takvimi gereği başvuruların süre yönünden reddine hükmedildiği ifade edildi.

Bu gelişmeyle birlikte, Yeniden Refah Partisi'nin ilgili bölgelerdeki adaylık başvuruları geçersiz sayılmış oldu. Kararın Yeniden Refah Partisi yetkilisine tebliğ edilerek, il seçim kuruluna itiraz yolu açık bırakıldı.

YSK'nın bu kararıyla Osmaniye'de Mahalli İdareler Genel Seçimi için Yeniden Refah Partisi'nin aday listeleri konusunda belirsizlik son bulmuş oldu. Kararın ardından parti yetkililerinin nasıl bir adım atacakları merak konusu olmaya devam ediyor.

YSK aldığı kararla Osmaniye Belediye Başkanlığı, Cevdetiye Belediye Başkanlığıi Osmaniye Merkez İl genel Meclis üyeliği ile Belediye Meclis üyeliği seçimlerinde Yeniden Refah Partisinin seçimlere giremeyeceğine hükmetti.

Özgür Özel’in kardeşi kim, Barış Özel kaç yaşında, ne iş yapıyor, evli mi ve hayatı Özgür Özel’in kardeşi kim, Barış Özel kaç yaşında, ne iş yapıyor, evli mi ve hayatı

Bu durumun mevcut il başkanı Adem Cingöz'ün ihmali sebebiyle oluştuğunu belirten Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Adem Demir, Cingöz'ün İl Başkanlığı görevinden alındığını da belirtti. 

Adaylığının zor bir sürece girdiğini söyleyen Demir;"Mevcut il başkanının ihmali ve hatalarından dolayı adaylığımız zor bir sürece girmistir. İtirazımızı ettik. Sonuçların açıklanmasını bekliyoruz. Cuma günü sonuç açıklanacak. Yapılan ihmal sonucu  il başkanı Adem Cingöz görevden alınmıştır. Bizler partimizin neferiyiz. Her zaman ve her daim partimizin emrindeyiz.  Sonuna kadar mücadelemiz devam edecek. Cuma günü YSK açıklama yapılacak. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Cuma günü gerekli basın açıklamasını kamuoyuyla paylaşacağız." ifadelerine yer verdi. 

Konuyla ilgili Yeniden Refah Partisi İl Başkanlığı'ndan henüz bir açıklama gelmedi.