Adanalı dizisinde canlandırdığı Fiko ve Lezize Nine karakterine hayat veren Umut Oğuz, birçok başarılı yapımda rol almıştır.Peki Umut Oğuz kimdir? Umut Oğuz nereli, kaç yaşında, evli mi? İşte Umut Oğuz hakkında merak edilenler...

Umut Oğuz Kimdir?

Umut Oğuz, 2 Temmuz 1977 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. İlkokul ve lise eğitimini İzmir'de tamamlamıştır. Lisans eğitimini ise Anadolu Üniversitesi Turizm Otelcilik Bölümü ve Marmara Üniversitesi Spor Akademisi Bölümü'nde sürdürmüştür. 1999 yılında tiyatro sahnelerine adım atan Oğuz, bu tarihten itibaren birçok dizi, sinema filmi ve tiyatro oyununda başarılı performanslar sergilemiştir.

Umut Oğuz'un Fiziksel Özellikleri

Yengeç burcu olan Umut Oğuz, 1.72 metre boyunda ve 74 kilogram ağırlığındadır.

MasterChef Türkiye Semih Temiz kimdir, diskalifiye mi oldu, elendi mi? MasterChef Semihcan Temiz kaç yaşında, nereli? MasterChef Türkiye Semih Temiz kimdir, diskalifiye mi oldu, elendi mi? MasterChef Semihcan Temiz kaç yaşında, nereli?

Umut Oğuz Evli Mi?

Umut Oğuz, Sevilay Oğuz ile evlidir. Çiftin bir oğlu bulunmaktadır.

S 40F68Eaceed6839Ca503E3B3B69B9B

Umut Oğuz'un Rol Aldığı Yapımlar

Umut Oğuz, oyunculuk kariyerinde geniş bir yelpazede yer almıştır. 2008-2010 yılları arasında yayınlanan "Adanalı" dizisinde Fiko ve Lezize Nine karakterleriyle tanınmıştır. 2008 yılında "Emret Komutanım" adlı yapımda Zihni Fikri Parlak karakterini canlandırmış ve büyük beğeni kazanmıştır. Ayrıca, 2014-2016 yılları arasında "Kertenkele" dizisinde Şevket rolüyle dikkat çekmiştir.

Editör: Havva Andırır