Adana’da İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kente yüklü miktarda uyuşturucu getirileceği bilgisi üzerine harekete geçti. Yapılan operasyonda, takibe alınan bir kamyonette 8 kilo esrar bulundu. Operasyonda, narkotik dedektör köpek 'Aşil' büyük rol oynadı.

Aşil Zulayı Patlattı

Polis ekipleri, kentin girişlerinde önlem alarak şüpheli bir kamyoneti takibe aldı. Bir süre sonra kamyoneti D-400 kara yolunda durduran ekipler, narkotik dedektör köpek 'Aşil' ile arama gerçekleştirdi. Aşil'in kamyonetin kasasına tepki vermesi üzerine detaylı bir arama yapıldı. Aramada, kasanın altına çekmeceli sistemle yapılmış bir zula tespit edildi.

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Mehmet Makas Hayatı ve Biyografisi Kırıkkale Valisi Mehmet Makas kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Mehmet Makas Hayatı ve Biyografisi

1 Kilosu Toz 8 Kilo Esrar

Zuladan 1 kilosu toz olmak üzere toplam 8 kilogram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli sürücü Mesut K. (38), emniyete götürüldü. Mesut K., ifadesinde, “Bir arkadaşım, Diyarbakır'dan esrar getirmem karşılığında 50 bin lira teklif etti. Ben de kabul edip esrarı aldım, ancak gelirken yakalandım. Arkadaşım teklif etmese böyle bir şey yapmazdım. Kanıma girdi” dedi.

"Arkadaşım Kanıma Girdi, 50 Bin TL Verdi"

Mesut K., yaptığı savunmada, arkadaşının teklifine dayanamayarak bu işi yaptığını belirtti. “Bir arkadaşım esrar getirmem karşılığında 50 bin lira teklif etti. Kanıma girdi” diyen sürücü, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Mesut K., cezaevine gönderildi.

Adana'da Sürekli Denetimler

Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, halkın huzurunu ve asayişini sağlamak amacıyla sürekli denetimler yaparak uyuşturucu ticaretine karşı mücadele ediyor. Bu operasyon da, narkotik suçlarla mücadele kapsamında gerçekleştirilen başarılı operasyonlardan biri olarak kayıtlara geçti.

Editör: Zeliha YAKUT