Adana Vali Yardımcısı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Malatya Vali Yardımcısı Mehmet Öz, Adana Vali Yardımcısı olarak atandı.

Mehmet Öz KİMDİR, Aslen Nereli, Kaç Yaşında?

01 Ocak 1975 tarihinde Ordu'nun Kabataş ilçesine bağlı Beylerli mahallesinde dünyaya gelen Mehmet Öz, ilkokulu Beylerli'de, ortaokul ve liseyi Samsun'da tamamladı. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Mehmet Öz'ün Meslek Kariyeri Nasıldır?

27 Aralık 1996 tarihinde Kaymakam adayı olarak mesleğe başlayan Mehmet Öz, adaylık döneminde 5 ay süre ile Milli Güvenlik Akademisi'ne katıldı. Asaleten atandıktan sonra sırasıyla Salıpazarı (Samsun), Hanak (Ardahan), Selendi (Manisa), Doğubayazıt (Ağrı), Elbistan (Kahramanmaraş) kaymakamlığı ve Dulkadiroğlu (Kahramanmaraş) kurucu kaymakamlığı, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Giresun Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ayrıca, muvakkaten ve kısa sürelerle Bulanık (Muş) Kaymakamlığı ve Kilis Vali Yardımcılığı görevlerinde de bulundu.

Cübbeli Ahmet Hoca Kimdir? Ahmet Mahmut Ünlü aslen nereli, kaç yaşında, evli mi ve kaç çocuğu var? Cübbeli Ahmet Hoca Kimdir? Ahmet Mahmut Ünlü aslen nereli, kaç yaşında, evli mi ve kaç çocuğu var?

Mehmet Öz'ün Yurt Dışı Deneyimleri Nelerdir?

Eğitim-öğretim ve inceleme görevi kapsamında İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devletleri, Belçika, Macaristan, İtalya ve İspanya'da bulundu. Yurtiçinde çeşitli seminer ve kurslara katıldı.

Mehmet Öz'ün Akademik Başarıları Nelerdir?

2000 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında, 2008 yılında İngiltere'nin Portsmouth Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi ve Avrupa Birliği alanında iki ayrı yüksek lisans programını tamamladı. Ayrıca, 2012 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden, 2014 yılında da Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. İyi derecede İngilizce (TOEFL:83, IELTS:6.5, YDS:96,25), orta düzeyde Fransızca (YDS:80) ve Arapça bilmektedir.

Mehmet Öz'ün Son Görevi Nedir?

20 Ağustos 2021 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Terme Kaymakamlığına atanan Mehmet Öz, son olarak Malatya Vali Yardımcısı olarak görev yapıyordu ve şimdi Adana Vali Yardımcılığına atanmıştır.

Editör: Murat Serdar Yıldız