Kemal Sunal'ın başrolünü oynadığı ve Kartal Tibet'in yönetmenliğini yaptığı "Gülen Adam" filmi Kozan'da gerçek oldu. Filmde Yusuf Şaplak karakterini canlandıran Sunal gibi, Kozan'da yaşayan lastik tamircisi Ali Tutar (42) da sürekli gülüyor. İlçede "Gülen Ali" olarak tanınan evli ve iki çocuk babası Tutar, bölgede yaşanan aşırı sıcaklara aldırmadan görevini gülerek yapıyor ve bu yönüyle herkesin dikkatini çekiyor.

Güler Yüzüyle Tanınan Ali Tutar

Ali Tutar, iş yerinde her olaya gülmesiyle tanınıyor ve bu nedenle çevresindekilerin ilgisini çekiyor. Tutar, "Herkes gülmek için buraya yanımıza geliyor. Bana 'Gülen Adam Ali Tutar' diyorlar. Hava çok sıcak olsa da gülerim. Sıcakta gülmek yormaz. Benim çenem ağrımaz. 60 derece sıcakta çalışıyorum. Benim için fark etmiyor, hiç sinirlenemem" dedi.

Kahramanmaraş’ta Depremde Yakınlarını Kaybeden Ailelerden Adalet Çığlığı: Sait Bey Sitesi İçin Nöbet Başladı Kahramanmaraş’ta Depremde Yakınlarını Kaybeden Ailelerden Adalet Çığlığı: Sait Bey Sitesi İçin Nöbet Başladı

Cenazelere Katılamıyor

Sürekli gülmesi nedeniyle en çok cenazelerde zorlandığını belirten Tutar, "En çok cenazede zorlanıyorum. Fazla gitmiyorum cenazelere, ben kendime yasak koydum cenazelerde güldüğüm için. Kendi cenazemiz dışında başkalarının cenazesine gidemiyorum. Bana lastik değiştirmekten çok gülmeye geliyor insanlar" diye konuştu.

Mahallede İlgi Odağı

Ali Tutar’ın sürekli gülmesi mahallede ve iş yerinde büyük ilgi görüyor. İnsanlar sadece lastik değiştirmek için değil, onun gülen yüzünü görmek için de dükkana geliyor. Tutar, mahallede sevilen ve sayılan bir esnaf olarak, pozitif enerjisiyle etrafındakilere moral veriyor.

Editör: Zeliha YAKUT