Adana Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak KİMDİR, aslen nereli, kaç yaşında?

Aytaç Durak, Adana siyasetinin önemli isimlerinden biri olarak tanınıyor. 1938 yılında Karaisalı ilçesinde doğan Durak, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi'nden mezun oldu ve inşaat mühendisi olarak kariyerine başladı. İnşaat sektöründe başarılı projelere imza attıktan sonra, Adalet Partisi'nden siyasete adım attı ve Adana'da beş dönem boyunca Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlendi.

Iğdır Araklı Kaymakamı Muhammet Fatih Aydın kimdir, aslen nereli, kaç yaşında evli mi ? Hayatı ve Biyografisi Iğdır Araklı Kaymakamı Muhammet Fatih Aydın kimdir, aslen nereli, kaç yaşında evli mi ? Hayatı ve Biyografisi

Aytaç Durak Ne Mezunu?

Aytaç Durak, gençlik yıllarında Adana'da eğitim aldı. İlkokulu Gazipaşa İlkokulu'nda, ortaokulu Tepebağ Ortaokulu'nda tamamladıktan sonra Adana Erkek Lisesi'nde öğrenim gördü. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği eğitimi aldı ve 1963 yılında mezun oldu. Eğitimi sonrasında Adana'ya dönerek meslek hayatına başladı.

Aytaç Durak Hangi Partilerde Yeraldı?

Aytaç Durak, siyasi kariyerine Adalet Partisi'nden Adana belediye meclis üyeliği ile başladı. Ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilerek uzun yıllar bu görevde bulundu. Belediye başkanlığı döneminde Adana'nın altyapı projelerinde ve kentsel dönüşüm çalışmalarında önemli rol oynadı.

Aytaç Durak Siyaseti Ne Zaman Bıraktı?

Aytaç Durak, 2010 yılında Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alındı. Ancak siyasetten tamamen çekilmedi; 2014 yerel seçimlerinde bağımsız olarak adaylığını koysa da daha sonra adaylıktan çekilmiştir. Bu süreçten sonra aktif siyaseti bırakarak, hayır işlerine ve sosyal faaliyetlere yönelmiştir.

Aytaç Durak Neden Hastalandı Sağlık Durumu Nasıl?

Son olarak, Aytaç Durak Pozantı'nın Bürücek Yaylası'nda rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Acil serviste tedavi altına alınan Durak'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve bilincinin açık olduğu belirtilmiştir. Durak'ın yaşadığı vertigo nedeniyle bayıldığı tahmin edilmektedir. Sağlık durumuyla ilgili olarak ailesi ve yakın çevresi tarafından yapılan açıklamalarda, Durak'ın hayati tehlikesinin olmadığı vurgulanmıştır.

Editör: Muhammed Fatih Kıvrım