Adana Demirspor'un yükselişinde önemli bir rol oynayan Murat Sancak, futbol dünyasında dikkat çekici bir isim haline geldi. Yönetim anlayışı ve spor tutkusuyla öne çıkan Sancak, Adana Demirspor taraftarları tarafından yakından tanınmaktadır. Peki, Murat Sancak'ın geçmişi ve kariyeri nasıldır?

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak Kimdir?

Murat Sancak, 23 Ocak 1968'de Siirt'te doğmuştur. Türk iş insanı ve spor yöneticisi olarak tanınan Sancak, MT Grup'un Yönetim Kurulu Başkanıdır. İş hayatına ilaç dağıtım sektöründe başlayan Sancak, Alliance Healthcare’da uzun yıllar Satınalma ve Satış Direktörlüğü görevlerinde bulunmuştur. 2005 yılında sağlık sektörüne geçiş yaparak MT Sağlık Ürünleri şirketini kurmuş, 2008 yılında ise Türkiye’nin en büyük hasta altı bezi üreticilerinden biri olan SAN Sağlık firmasını hayata geçirmiştir.

İş Dünyasında Yükselişi

Sancak, 2009 yılında MT Bilgi Teknolojileri şirketini kurarak Türkiye’nin ilk yeni nesil yazar kasa pos cihazı markası VERA’yı geliştirmeye öncülük etmiştir. 2017 yılında ise farmakoloji alanında kamu yararına projeler geliştirmek amacıyla Maxicells İlaç Sanayi'ni kurmuştur. Ayrıca, 2014-2017 yılları arasında Star Medya Grubu'nun yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Atletico Madrid - Real Madrid derbi maçı ne zaman, saat kaçta? (29 Eylül 2024) Taraftarium, İdman Tv, Justin, beIN Sports, Bein Sports 2, S Sport Plus, beIN Sports 1 Atletico Madrid - Real Madrid derbi maçı ne zaman, saat kaçta? (29 Eylül 2024) Taraftarium, İdman Tv, Justin, beIN Sports, Bein Sports 2, S Sport Plus, beIN Sports 1

S E20B05944F7Fe04C5F20601957F6E5

Adana Demirspor'daki Rolü Nedir?

Murat Sancak, 2018 yılında Adana Demirspor Kulübü Başkanı olarak atanmıştır. Görevine 25 Şubat 2024'te Metin Korkmaz’a devrettikten sonra, 6 Haziran 2024’te yeniden başkanlık görevine dönmüştür. Sancak'ın başkanlığı döneminde, kulübün vizyonu ve başarıları önemli ölçüde artmıştır.

Güvenlik Sorunları ve Aile Hayatı

Murat Sancak, 20 Ağustos 2015 tarihinde bir suikast girişimi yaşamış ve aracına 21 kurşun isabet etmesine rağmen yara almadan kurtulmuştur. Evli ve altı çocuk babası olan Sancak, iş insanı Ethem Sancak'ın kuzenidir. MT Holding bünyesindeki birçok şirketin yönetiminde de görev alarak iş dünyasında etkili bir konumda bulunmaktadır. Murat Sancak, Adana Demirspor'un geleceğine yönelik hedefleriyle spor camiasında önemli bir figür olmaya devam ediyor.

Editör: Havva Andırır