2024-2025 eğitim öğretim yılı için Açık Öğretim Lisesi (AÖL) yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 28 Ağustos 2024 tarihinde başlamış olup, 22 Eylül 2024 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Öğrenciler bu tarihler arasında işlemlerini tamamlayarak kayıtlarını gerçekleştirebilirler.

Dikey Geçiş Sınavı Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? DGS Tercihi Yapmak İçin Aday İşlemleri Sistemi Giriş Linki ve Tercih Detayları Neler? Dikey Geçiş Sınavı Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? DGS Tercihi Yapmak İçin Aday İşlemleri Sistemi Giriş Linki ve Tercih Detayları Neler?

AÖL Kayıt Yenileme Ücreti Ne Kadar?

Açık Öğretim Lisesi'nde kayıt yenileme ücreti 300 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına ödenmelidir. Ücretler, ÖSYM'nin ödeme platformu üzerinden tüm bankaların kredi kartlarıyla veya T.C. Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve Türkiye Halk Bankası AŞ’nin ATM, mobil bankacılık ya da internet bankacılığı hizmetleri aracılığıyla yatırılabilir.

AÖL Kayıt ve Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

AÖL’e yeni kayıt veya kayıt yenileme işlemleri, il ve ilçelerdeki halk eğitimi merkezi müdürlüklerinde yapılmaktadır. Öğrenciler, bu merkezlere başvurarak işlemlerini tamamlayabilirler.

AÖL 1. Dönem Sınav Tarihleri Belli Oldu Mu?

2024-2025 eğitim öğretim yılı 1. dönem sınavları 1 – 31 Aralık 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. e-Sınavlar, 81 ilde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) dahil belirlenen e-Sınav Merkezlerinde yapılacaktır. Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri, e-Sınav salonlarını ve sınav oturumlarının randevularını 11 – 21 Kasım 2024 tarihleri arasında, öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle AİONET internet adresinden alabileceklerdir.

AÖL 1. Dönem Yazılı Sınav Tarihleri

Oturum: 21 Aralık 2024 Cumartesi, saat 10.00
Oturum: 21 Aralık 2024 Cumartesi, saat 14.00
Oturum: 22 Aralık 2024 Pazar, saat 10.00

Sınav Giriş Belgeleri Ne Zaman Alınabilir?

Öğrenciler, 16 Aralık 2024 tarihinden itibaren, öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle AİONET (Açık Öğretim Ortaokulu) ve AÖL Web (Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi) internet adreslerinden fotoğraflı sınav giriş belgelerini alabileceklerdir.

Editör: Havva Andırır