A Millî Kadın Voleybol Takımımızın FIVB Milletler Ligi'ndeki (VNL) 8. maçında, ABD’ye karşı oynanan karşılaşmada, bir kadın taraftarın galibiyet sonrası sevinçle zıplarken bluzu açıldı. Bu talihsiz anlar canlı yayında ekranlara geldi ve sosyal medyada geniş yankı buldu.

TRT Spor’dan Açıklama

TRT Spor, yaptığı açıklamada, görüntülerin istenmeyen bir durum olduğunu belirtti. Açıklamada, "Dün gece, A Millî Kadın Voleybol Takımımızın FIVB Milletler Ligi'ndeki (VNL) 8. maçında ev sahibi ABD ile oynadığı karşılaşmanın canlı yayınında ekranlara istenmeyen bir görüntü gelmiştir. TRT Spor ve maçı yayınlayan tüm yayın mecraları, ABD’li yayın kuruluşunun ilettiği bu görüntüleri müdahale imkânı olmaksızın ekrana yansıtmıştır." ifadelerine yer verildi.

Kayserispor-Eyüpspor  maçı (15 Eylül 2024) Taraftarium, İdman Tv, Taraftarium24, Justin, beIN Sports Tod TV, Bein Sports 2 Kayserispor-Eyüpspor maçı (15 Eylül 2024) Taraftarium, İdman Tv, Taraftarium24, Justin, beIN Sports Tod TV, Bein Sports 2

Sosyal Medyada Tepkiler

Açıklama sonrasında bazı politikacı ve gazeteciler, TRT’yi "Kadın bedenine saygısızlık" ve "Hani nerede özgürlük" gibi ifadelerle eleştirdi. Tartışmalar büyürken, talihsiz görüntülerin kahramanı Nazlıcan İrem Köroğlu, eleştirilere karşı harekete geçti.

Nazlıcan İrem Köroğlu’ndan Erişim Engeli Başvurusu

Nazlıcan İrem Köroğlu, Tekirdağ 2. Sulh Ceza Hakimliğine avukatı aracılığıyla başvurarak, kendi görüntülerini yayınlayan 76 ayrı Instagram, X ve YouTube hesabına erişim engeli kararı aldırdı. Avukat Ece Zeybek tarafından yapılan başvuruda, görüntülerin sosyal medyada hızla yayıldığı ve kötü niyetli hesaplar tarafından cinsel içerikli yorumlarla paylaşıldığı belirtildi.

Mahkemeden Erişim Engeli Kararı

Tekirdağ 2. Sulh Ceza Hakimliği, 76 sosyal medya hesabına erişimin engellenmesine karar verdi. Karar, ilgili kurumlara iletilerek uygulanmaya başlandı. Bu adım, Nazlıcan İrem Köroğlu’nun kendi bedenine yapılan saygısız yorumlara ve görüntülerinin izinsiz paylaşılmasına karşı aldığı bir önlem olarak değerlendirildi.

Editör: Zeliha YAKUT