Mardin'de Arazi Anlaşmazlığı Tırmandı  2 Ölü  2 Yaralı; Taş ve Sopalar Havada Uçuştu Mardin'de Arazi Anlaşmazlığı Tırmandı 2 Ölü 2 Yaralı; Taş ve Sopalar Havada Uçuştu

9. Yargı Paketi'nde Son Durum Nedir?

 Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kanun teklifinin adalet hizmetlerinin etkinliğini artırma, yargısal süreçleri hızlandırma, suçla etkin mücadele sağlama, ceza adalet sistemini ve hukuki güvenliği güçlendirme gibi önemli düzenlemeler içerdiğini ifade etti.

9. Yargı Paketi'nde Denetimli Serbestlik, Mükerrer Suçlar, Ceza İndirimi ve Af Maddeleri Var mı?

Yargı Paketi, denetimli serbestlik, mükerrer suçlar, ceza indirimi ve af ile ilgili doğrudan düzenlemeler içermiyor. Paket, daha çok adalet hizmetlerinin etkinliğini artırma ve yargısal süreçleri hızlandırmaya yönelik değişiklikler içeriyor. İcra ve İflas Kanunu, Yükseköğretim Kanunu, İdari Yargılama Usulü Kanunu gibi birçok farklı kanunda değişiklikler yapılarak, adalet sisteminin daha verimli çalışması hedefleniyor.

9. Yargı Paketi0202

9. Yargı Paketi'nde Hangi Düzenlemeler Yapılacak?

Pakette, kadınların soyadı hakkına ilişkin önemli bir değişiklik yer alacak. İki soyadı kullanan evli kadınlara yalnızca kendi soyadını kullanma hakkı tanınacak. Ayrıca, hakim ve savcıların terfi sistemi güncellenerek nitelik, liyakat ve performansa dayalı hale getirilecek. Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle, hakim ve savcıların disiplin cezaları daha nesnel ölçütlere bağlanacak.

9. Yargı Paketi21

Başka Hangi Kanunlarda Değişiklikler Yapılacak?

İcra ve İflas Kanunu'nda yapılacak değişiklikle, elektronik ortamda açık artırma suretiyle satışta teklifler arasındaki farkın belirli bir alt sınırı olacak. Yükseköğretim Kanunu'nda yapılacak değişiklikle, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı'nda soru sorulacak alanlara yeni hukuk dalları eklenecek. İdari Yargılama Usulü Kanunu'ndaki değişikliklerle ise belirli tutarın altındaki vergi davaları ve idari işlemlere karşı açılan davalar kesin karara bağlanacak ve istinaf yoluna başvurulamayacak

Editör: Murat Serdar Yıldız