1995 yılında "Dert Değil" şarkısıyla büyük bir çıkış yakalayan Metin Arolat, İstanbul Kozyatağı'nda sahnede aniden fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. 52 yaşındaki sanatçının yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmesi, müzik dünyasında derin bir üzüntü yarattı.

Olayın Gelişimi Nasıldı?

Metin Arolat, bir otelde sahne aldığı sırada aniden fenalaştı. Olay anında kalp masajı yapılan sanatçı, hemen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak, hastanede yapılan tüm çabalara rağmen Arolat’ın hayatını kaybettiği bildirildi. Bu ani ölüm, sevenlerini ve müzik camiasını derinden sarstı.

Arkadaşlarının Tepkisi Ne Oldu?

Metin Arolat'ın ölüm haberini alan yakın arkadaşı Demet Sağıroğlu, hastaneye koşarak durumu öğrenmek için geldi. Sarsıcı bir şekilde gerçekleşen bu kaybın ardından, Sağıroğlu açıklamalarda bulundu. "Çok yakın arkadaşımdı. Yine rejim yapıyormuş. Bizde hep vardır ölüm diyetleri. Herhalde kalbi kaldırmadı," dedi. Bu ifadeler, Arolat’ın sağlık durumu hakkında kaygı verici bir noktaya dikkat çekti.

Metin Arolat Kimdir?

Metin Arolat, 28 Mayıs 1972'de İzmir’de dünyaya geldi. İzmir Dokuz Eylüll Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra, İstanbul’da reklam ajansında yönetmen yardımcılığı yapmaya başladı. İlk iş deneyiminde Cannes Film Festivali'nde Altın Aslan ödülü kazanan kısa bir film projesinde yer aldı. Daha sonra Amerika'ya giderek reklamcılık eğitimi aldı ve Türkiye’ye döndüğünde Tarkan’ın klip çekimlerinde görev aldı.

Metin Arolat 1 09102021Cffaa688

2024 TOKİ İndirim Kampanyası Ne Zaman Başlayacak ve Başvuru Şartları Neler? TOKİ Konut ve İş Yeri İndirimleri İçin Beklenen Ayrıntılar 2024 TOKİ İndirim Kampanyası Ne Zaman Başlayacak ve Başvuru Şartları Neler? TOKİ Konut ve İş Yeri İndirimleri İçin Beklenen Ayrıntılar

Müzik Kariyeri Nasıldı?

1995 yılında "Ayrılık Olmaz" albümüyle müzik kariyerine adım atan Metin Arolat, "Karavan", "Yine Bir Başıma", "Lütfen Yaz Gelsin", "Çok Daha Ötesi" ve "Kabul Et" gibi albümlerle büyük beğeni topladı. Hem şarkıcılık hem de yönetmenlik kariyerini paralel yürütmeyi başaran Arolat, birçok markanın reklam filmlerinde de yönetmenlik yaptı.

Editör: Mehmet Çetil