30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye'de resmi tatil olarak kabul edilen önemli bir gündür. Bu özel gün, öğretmenler ve eğitimciler için ek ders ödemeleri açısından çeşitli soruları gündeme getiriyor. Özellikle resmi tatillerde ek ders ödemeleri ile ilgili detaylar, öğretmenler tarafından merakla araştırılmakta. İşte 30 Ağustos 2024 tarihindeki ek ders ödemeleri hakkında bilmeniz gerekenler:

30 Ağustos'ta Ek Ders Ücreti Ödenir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan yönetmeliklere göre, resmi tatillerde ek ders ödemeleri yapılmaktadır. Bu bağlamda, 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatil günlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Bayram günlerinde öğretmenlerin ders görevlerini yerine getirmesi, genellikle ek ders ücretinin ödenmesini gerektirir. Yönetmelikte, millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde ders görevlerini yerine getiremeyen öğretmenler, bu sürelerde ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık görevlerini yapmış sayılmaktadır. Bu durum, 30 Ağustos'ta da ek ders ödemesi yapılmasını mümkün kılmaktadır.

Artvin Valiliğine atanan Turan Ergün kimdir? Vali Turan Ergün aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı? Artvin Valiliğine atanan Turan Ergün kimdir? Vali Turan Ergün aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı?

2024 Yılı Ek Ders Ücreti Ne Kadar?

2024 yılı itibarıyla öğretmenlerin ek ders ücretlerinde bir artış yaşanmıştır. Önceki yıllarda ek ders ücreti 105 TL olarak belirlenmişken, Temmuz ayında yapılan artışla birlikte bu ücret 125 TL'ye çıkarılmıştır. Yüzde 19,31 oranında bir artış ile ek ders ücretlerinde 20 TL’lik bir artış söz konusu olmuştur. Bu nedenle, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda ek ders ödemeleri yapılacaksa, söz konusu ödeme 125 TL olarak hesaplanacaktır.

Editör: Havva Andırır