EGM Polis Akademisi duyurdu! PMYO polis mülakat sınavı tarihleri ne zaman ve hangi tarihte? 2024 PMYO polislik sınav yerleri açıklandı mı, sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır? EGM Polis Akademisi duyurdu! PMYO polis mülakat sınavı tarihleri ne zaman ve hangi tarihte? 2024 PMYO polislik sınav yerleri açıklandı mı, sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır?

30 Ağustos Zafer Bayramı, 2024 yılı resmi tatil takviminde yer almaktadır. Bu önemli gün, Türkiye'de her yıl Zafer Bayramı olarak kutlanır ve bu yıl 30 Ağustos Cuma günü olarak belirlenmiştir.

30 Ağustos Hangi Gün?

2024 yılı itibarıyla 30 Ağustos, Cuma gününe denk gelmektedir. Resmi tatiller arasında yer alan bu gün, kamu kurum ve kuruluşları için tatil olarak kabul edilir.

Kamu Çalışanları ve Özel Sektör İçin Durum Nedir?

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda kamu çalışanları idari izinli sayılacak ve bu gün resmi tatil olarak geçecektir. Özel sektörde ise tatil durumu, şirket politikalarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bazı özel sektör çalışanları da bu günde tatil yapabilmektedir.

Tatil Süreci Nasıl Olacak?

30 Ağustos'un Cuma gününe denk gelmesiyle, hafta sonuyla birleşen bu tatil süreci toplamda üç gün sürecektir. Yani, 30 Ağustos Cuma, 31 Ağustos Cumartesi ve 1 Eylül Pazar günleri birlikte tatil olarak değerlendirilir.

2024 Yılının Son Resmi Tatili Ne Zaman?

2024 yılının son resmi tatili 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olacaktır. Bu tarihte 28 Ekim Pazar günü yarım gün tatil olup, 29 Ekim Pazartesi günü ise tam gün tatil olarak uygulanacaktır.

Editör: Mehmet Çetil