30 Ağustos Zafer Bayramı, resmi tatil günleri arasında yer almaktadır. Bu özel günlerde öğretmenlere ek ders ödemeleri yapılıp yapılmayacağı, eğitim camiasının merak ettiği konular arasında bulunuyor. 30 Ağustos 2024'te öğretmenlere ek ders ücreti ödenip ödenmeyeceği ve bu ödemelerin miktarı hakkında detaylar araştırılmaktadır.

30 Ağustos 2024 Ek Ders Ücreti Ödenecek Mi?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmelikte, resmi tatillerde öğretmenlerin ek ders ödemeleri ile ilgili detaylar açıklanmıştır. Yönetmelik gereğince, millî bayramlarda ve resmi tatillerde tatil edilen günlerde ders görevlerini yerine getiremeyen öğretmenler, bu sürelerde üzerlerine düşen ders, ek ders, yönetim ve planlama görevlerini yerine getirmiş sayılmaktadır. Dolayısıyla, 30 Ağustos 2024 Zafer Bayramı gibi resmi tatillerde öğretmenlere ek ders ödemesi yapılması beklenmektedir.

KYK Yedek Yurt Sonuçları Sorgulama Ekranı Ne Zaman Aktif Oldu? 2024-2025 Eğitim Dönemi Ek Yurt Yerleştirme Sonuçları Belli Oldu Mu? KYK Yedek Yurt Sonuçları Sorgulama Ekranı Ne Zaman Aktif Oldu? 2024-2025 Eğitim Dönemi Ek Yurt Yerleştirme Sonuçları Belli Oldu Mu?

2024 Ek Ders Ücreti Ne Kadar?

2024 yılı itibarıyla öğretmenlerin ek ders ücreti, Temmuz ayında yapılan artışla birlikte güncellenmiştir. Daha önce 105 TL olan ek ders ücreti, Temmuz ayında yapılan %19.31 oranındaki artışla 125 TL olarak belirlenmiştir. Bu artış, öğretmenlerin ek ders ücretlerine yansıtılmıştır. Bu bağlamda, 30 Ağustos 2024 Zafer Bayramı için ödenecek ek ders ücretinin de 125 TL olması öngörülmektedir.

Editör: Havva Andırır