Manisa, 25 Haziran gecesi saat 01.36’da meydana gelen depremle sarsıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından açıklanan verilere göre, depremin merkez üssü Manisa'nın Soma ilçesi olarak belirlendi.

Depremin Büyüklüğü ve Derinliği Ne Kadar?

AFAD'ın raporlarına göre, Manisa'daki depremin büyüklüğü 4.8 olarak kaydedildi. Deprem, yerin 10 kilometre derinliğinde meydana geldi ve bu derinlik, depremin geniş bir alanda hissedilmesine neden oldu. Sarsıntı, başta Manisa olmak üzere çevre illerde de paniğe yol açtı.

HAMSTER KOMBAT SON DAKİKA 13 Eylül 2024 Hamster Kombat günlük şifre açıklandı! Telegram Hamster Kombat günlük kombo kartları 13 Eylül 2024 HAMSTER KOMBAT SON DAKİKA 13 Eylül 2024 Hamster Kombat günlük şifre açıklandı! Telegram Hamster Kombat günlük kombo kartları 13 Eylül 2024

Deprem Nerede ve Hangi İlçede Gerçekleşti?

25 Haziran'daki depremin merkez üssü Manisa'nın Soma ilçesi olarak belirlendi. Depremin etkisi, Soma Büyükışıklar Mahallesi'nde yoğun şekilde hissedildi. Bu bölgede yaşayan halk, gece yarısı meydana gelen depremle uyanarak büyük bir korku yaşadı.

Depremin Ardından Neler Oldu?

Depremin hemen ardından Manisa Valisi Enver Ünlü, depremin merkez üssü Soma’da herhangi bir olumsuzluk bildirilmediğini açıkladı. Vali Ünlü, "Merkez üssü Soma Büyükışıklar Mahallemiz olan saat 01.36'da meydana gelen 4,8 şiddetindeki depremde herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi. Ekiplerimiz tarafından sahada gerekli kontroller yapılmaktadır. Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı. Deprem sonrası bölgede 1,8 ile 3,1 arasında değişen büyüklüklerde dört artçı sarsıntı daha meydana geldi.

Deprem Bölgedeki Diğer Yerleri Etkiledi Mi?

Manisa'daki deprem, Soma dışında da geniş bir alanda hissedildi. Özellikle komşu ilçeler ve yakın illerde depremin etkisiyle halk sokaklara döküldü. Depremin sarsıntısı, İzmir, Balıkesir, ve Uşak gibi çevre illerde de hissedildi, bu da bölgedeki birçok kişinin korku dolu anlar yaşamasına neden oldu.

Editör: Murat Serdar Yıldız