2024 YKS ek tercih dönemi 6-11 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşti. Bu süreçte adaylar, üniversitelerde açık kalan kontenjanları değerlendirmek üzere tercihlerde bulundu. Ancak, ek tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz bir bilgi bulunmamaktadır.

YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS ek tercih sonuçları için kesin bir açıklama tarihi verilmemiştir. ÖSYM, sonuçları açıklama tarihini belirledikten sonra resmi web sitesinden duyuruda bulunacaktır. Adaylar, bu gelişmeleri takip ederek sonuçların açıklanacağı tarihe ilişkin bilgilere ulaşabileceklerdir. Şu an için, sonuçların açıklanacağı tarihe dair herhangi bir güncelleme yapılmamıştır.

Kayıt İşlemleri Ne Zaman Yapılacak?

Ek yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına yerleşme hakkı kazanan adayların, kayıt işlemleri üniversiteler tarafından belirlenecek tarihlerde yapılacaktır. Yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra, her üniversite kayıt tarihlerini ve gerekli belgeleri adaylara duyuracaktır. Kayıt işlemleri, ilgili üniversitenin belirlediği tarihler arasında gerçekleştirilecektir.

ALES 3 Sınavı 2024 İçin ÖSYM Başvuru ve Sınav Tarihlerini Açıkladı! ALES 3 Sınavı Hangi Gün Yapılacak, Başvuru Ücreti Ne Kadar ve Başvurular Ne Zaman Başlayacak? ALES 3 Sınavı 2024 İçin ÖSYM Başvuru ve Sınav Tarihlerini Açıkladı! ALES 3 Sınavı Hangi Gün Yapılacak, Başvuru Ücreti Ne Kadar ve Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Kayıt işlemlerinde adayların, belirtilen tarihler arasında üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içinde kayıt başvurusu yapmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar, yerleştirme haklarını kaybedecektir. Kayıt süreciyle ilgili ayrıntılı bilgi, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer almaktadır.

Yks Ek Terci̇h1

Ek Yerleştirme Sonuçları İçin Bilgi Alma

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını beklerken, ÖSYM'nin resmi internet sitesini düzenli olarak takip etmeleri önemlidir. ÖSYM, sonuçlarla ilgili bilgileri ve diğer önemli duyuruları bu platform üzerinden adaylara iletecektir.

Editör: Mehmet Çetil