Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından, 987 bin 388 aday üniversiteye yerleşme hakkı kazandı. Üniversite kayıt işlemleri, 19 Ağustos 2024 tarihinde başladı ve 23 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edecek. Adayların kayıtlarını tamamlamaları için son tarih, 23 Ağustos 2024 olarak belirlenmiş olup, bu tarihten sonra kayıt işlemleri yapılmayacaktır.

Elektronik kayıtlar, 21 Ağustos 2024 itibarıyla sona erdi. Dolayısıyla, üniversiteye fiziksel olarak kayıt yaptıracak adayların bu süre zarfında işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

66C722B470687E0899Cbd6A6

Üniversite Kayıtları İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Üniversite kayıtları sırasında adayların teslim etmesi gereken belgeler şunlardır:

  1. Ortaöğretim Diploması veya Mezuniyet Belgesi: Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı bir örneği, ya da yeni tarihli bir mezuniyet belgesi gereklidir.

  2. Yükseköğretim Kurumuna Kayıt: Adayın YÖKSİS veri tabanında başka bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olduğu tespit edilirse, ortaöğretim diplomasının aslı olmadan kayıt yapılabilir. Ancak, daha önce kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan bu bilgilerin teyit edilmesi gerekmektedir.

  3. Alan Belgesi: Aday ek puan kullanarak yerleştiyse ve bu alan diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösteren resmi belge sunulmalıdır. METEM programlarından mezun olanlar için diplomada okul adı yerine düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.

  4. Fotoğraf: Üniversite tarafından talep edilmesi durumunda, 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf sunulması gereklidir.

    AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 1. DÖNEM SINAV TARİHLERİ 2024-2025 || Bu sene AÖL sınavları hangi tarihte, saat kaçta? Açık Lise sınav takvimi AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 1. DÖNEM SINAV TARİHLERİ 2024-2025 || Bu sene AÖL sınavları hangi tarihte, saat kaçta? Açık Lise sınav takvimi
  5. Katkı Payı/Öğretim Ücreti: Kayıt sırasında katkı payının veya öğretim ücretinin ödendiğine dair belge gerekmektedir.

  6. Diğer Belgeler: Üniversiteler tarafından önceden belirlenip ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri de istenebilir. Askerlik durumlarına ilişkin bilgiler, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinden kontrol edilebilir.

Editör: Mehmet Çetil