Takılarınız Zamanla Kararıyor Mu? Evde Hazırlayabileceğiniz Bu Karışım ile Parlaklıklarını Geri Kazandırmanın Yolları Takılarınız Zamanla Kararıyor Mu? Evde Hazırlayabileceğiniz Bu Karışım ile Parlaklıklarını Geri Kazandırmanın Yolları

TOKİ, 2024 yılı için merakla beklenen indirim kampanyasını duyurdu. Her yıl düzenlenen bu kampanya, özellikle konut ve iş yeri sahipleri tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, bu yılki kampanya hangi tarihlerde gerçekleşecek ve başvuru şartları neler?

TOKİ İndirim Kampanyası Başvurusu Ne Zaman?

2024 TOKİ indirim kampanyası için başvurular 23 Eylül - 18 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihler arasında, kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri sahipleri, satın aldıkları konutun veya iş yerinin satış işleminin gerçekleştiği bankaya başvuru yapabilecekler. Adaylar, ödemeleri gereken tutarı bankalardan öğrenebilecekler.

Toki11

TOKİ İndirim Kampanyası Şartları Neler?

TOKİ indirim kampanyasından faydalanmak için bazı şartlar bulunmaktadır. Borç bakiyesini peşin kapatacak vatandaşlar, yüzde 25 oranında indirim fırsatından yararlanacaklar. Ayrıca, 2023 yılı Haziran ayı sonuna kadar satılmış konutların sahipleri, geri ödeme taksitleri en geç bu tarihe kadar başlamış olmalı ve kalan taksit sayısı 12 aydan fazla olmalıdır. Borcunu tamamen kapatamayacak olan alıcılar da, kalan borç bakiyesinin yüzde 25’ini veya daha fazlasını ödemeleri durumunda yine yüzde 25 indirim hakkı elde edecekler.

Toki22

Başvuru İçin Gerekli Belgeler Neler?

Konut ve iş yeri sahiplerinin, başvuru tarihi itibarıyla borç kapatma işlemi gerçekleştirdiği aya ait taksit ödemelerini yapmış olmaları gerekmektedir. Geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu olmamalıdır. Ayrıca, kat mülkiyeti oluşmuş projelerde kampanyadan faydalanmak isteyenlerin, bankaya giderken site yönetiminden alacakları ‘borcu yoktur’ belgesi ve ilgili belediyeden alacakları emlak beyan değerini gösteren belgeleri de yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Editör: Havva Andırır