Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) 2024 yılının ikinci sınavı bu hafta sonu gerçekleştirilecek. Adaylar, sınav saatine ve süresine dair detayları merakla bekliyor. Peki, YÖKDİL ne zaman ve saat kaçta başlayacak?

MEB Ortak sınav tarihleri 1. Dönem 2024 tarihleri ne zaman, hangi tarihte? 2. Dönem ortak sınav 2025 tarihleri hangi ayda, hangi günler? MEB Ortak sınav tarihleri 1. Dönem 2024 tarihleri ne zaman, hangi tarihte? 2. Dönem ortak sınav 2025 tarihleri hangi ayda, hangi günler?

YÖKDİL/2 Sınavı Ne Zaman Başlayacak?

YÖKDİL/2 sınavı 11 Ağustos 2024 tarihinde yapılacak. Sınav saat 10.15'te başlayacak ve adayların sınav binasında saat 10.00’a kadar bulunmaları gerektiği belirtilmiştir. Bu, sınav öncesinde hazırlık ve kimlik kontrolü için verilen süreyi kapsamaktadır.

YÖKDİL/2 Sınavı Kaç Dakika Sürecek?

YÖKDİL/2 sınavı toplamda 180 dakika sürecektir. Sınavda adaylara 80 soru yöneltilecektir. Bu süre zarfında adayların tüm soruları yanıtlamaları beklenmektedir. Sınav, saat 13.15'te sona erecektir.

Bu detaylar, YÖKDİL sınavına girecek adayların sınav günü için planlarını yapmalarına yardımcı olacaktır. Sınavın zamanında ve doğru bir şekilde başlaması için belirtilen süre ve kurallara dikkat edilmesi önem arz etmektedir

Editör: Zeliha YAKUT