Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek olan 2024 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Adaylar, sınavın detayları ve başvuru süreçleri hakkında bilgi edinmek için araştırmalar yapıyor.

KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklanma Tarihi Belli Oldu Mu? 2024 KPSS Ön Lisans Sınav Sonuçları Nereden ve Nasıl Sorgulanır? İşte Sonuç Sorgulama Ekranı ve ÖSYM'nin Son Dakika Duyurusu KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklanma Tarihi Belli Oldu Mu? 2024 KPSS Ön Lisans Sınav Sonuçları Nereden ve Nasıl Sorgulanır? İşte Sonuç Sorgulama Ekranı ve ÖSYM'nin Son Dakika Duyurusu

DHBT Nedir ve Kimler İçin Yapılır?

DHBT, Diyanet İşleri Başkanlığı ve ilgili diğer kurumlar ve kuruluşlar için personel alımı yapılacak adaylara yönelik düzenlenen bir sınavdır. Din hizmetleri alanında çalışmak isteyenlerin bu sınavı geçmeleri gerekmektedir. ÖSYM tarafından yapılan bu test, adayların din hizmetleri alanındaki bilgi düzeylerini ölçmeyi amaçlar.

Başvuru Tarihleri Belli Oldu

2024 KPSS DHBT için başvurular, 9-15 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Adaylar, belirlenen bu tarihler arasında başvurularını yaparak sınava katılma hakkı elde edebilecekler. Geç başvurular ise 22 Ağustos'ta sona erecek.

Sınav Tarihi ve Sonuçların Açıklanması

DHBT sınavı, 22 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Adaylar, bu tarihte sınav merkezlerinde yerlerini alarak sınav sürecini tamamlayacaklar. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, sınavın sonuçları ise 16 Ekim'de adayların erişimine açılacak.

Editör: Havva Andırır