Türk Eğitim Vakfı (TEV), 2024-2025 öğretim yılı için burs başvurularını duyurdu. Ortaöğrenim, yükseköğrenim, yüksek lisans ve doktora bursları ile ilgili başvuru tarihleri ve şartları netleşti. TEV burslarına başvurular, online sistem üzerinden yapılabilecek. Peki, TEV burs başvuruları ne zaman başlayacak ve hangi tarihlerde sona erecek?

TEV Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim Burs Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

TEV ortaöğrenim burs başvuruları 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak ve 1 Kasım 2024 tarihinde sona erecek. Bu tarihler arasında, mesleki lise öğrencileri burs başvurularını tamamlayabilecekler. Yükseköğrenim burs başvuruları ise 16 Eylül 2024’te başlayacak ve 11 Ekim 2024 tarihinde sona erecek. Başvurular, TEV’in resmi internet adresi olan bursiyer.tev.org.tr üzerinden yapılabilecek.

66Dc2D4D37446C241540A288

TEV Yüksek Lisans ve Doktora Burs Başvuruları Ne Zaman?

Devlet üniversitelerinde tezli yüksek lisans ve doktora programlarında eğitim gören öğrenciler için burs başvuruları 23 Eylül 2024 tarihinde başlayacak ve 18 Ekim 2024 tarihinde sona erecek. Yüksek lisans ve doktora burslarına başvuracak adayların, 80 veya üzeri YDS (veya eşdeğer) puanı ve iyi derecede İngilizce bilgisi sağlamaları gerekmektedir.

TEV Burs Başvurusu İçin Şartlar Neler?

TEV burslarına başvurabilmek için adayların bazı şartları sağlamaları gerekiyor. Ortaöğrenim ve yükseköğrenim bursları için adayların T.C. vatandaşı olmaları ve maddi desteğe ihtiyaç duymaları şarttır. Ayrıca, başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamaları gerekmektedir. Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan alınan geri ödemeli öğrenim kredileri, burs başvurusu için engel teşkil etmemektedir.

Yükseköğrenim bursu için başvuracak öğrencilerin, öğrenimine yeni başlayanlar için her yıl Eylül ayında ilan edilen başarı kriterlerini karşılamaları gerekmektedir. Ara sınıflardaki öğrencilerin genel not ortalamalarının 4,00 üzerinden en az 2,40 olması, hazırlık sınıfını başarıyla geçmiş olmaları ve DGS ile yerleşen öğrencilerin mezuniyet ortalamalarının en az 2,80 olması gerekmektedir. İkinci öğretim öğrencileri için ise ikinci sınıfa geçmiş olmaları ve genel ortalamalarının en az 2,80 olması gerekmektedir.

TEV Burs Miktarları Ne Kadar?

TEV burslarının 2024-2025 öğretim yılı için belirlenen miktarları ise şu şekildedir:

  • Yükseköğrenim bursu: Aylık 4.500 TL
  • Yüksek lisans bursu: Aylık 6.750 TL

Bu burs miktarları, eğitim süresince öğrencilerin finansal destek ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflemektedir.

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı mı? Sonuçlar Nereden Sorgulanır ve ÖSYM Hangi Tarihte Erişime Açacak? 2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı mı? Sonuçlar Nereden Sorgulanır ve ÖSYM Hangi Tarihte Erişime Açacak?

Editör: Mehmet Çetil