Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve öğrenim kredisi başvuru süreci için heyecanla beklenen tarihlerin henüz açıklanmadığı bildirildi. Ancak, geçtiğimiz yıl KYK burs başvuruları 12 Ekim'de başlamıştı. 2024-2025 eğitim yılı için de başvuruların benzer tarihlerde başlaması bekleniyor. Öğrenciler, bu yılki başvuru tarihlerini ve detaylarını KYK’nın resmi internet sitesi ile e-Devlet üzerinden takip edebilecekler.

KPSS DHBT 2024 Sınav Giriş Belgesi Yayınlandı mı? Sınav Tarihi, Saat Kaçta ve Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak? Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavına İlişkin Tüm Detaylar KPSS DHBT 2024 Sınav Giriş Belgesi Yayınlandı mı? Sınav Tarihi, Saat Kaçta ve Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak? Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavına İlişkin Tüm Detaylar

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

KYK burs ve kredi başvuruları, her yıl e-Devlet kapısı üzerinden alınmaktadır. Başvuruda bulunacak öğrenciler, ekonomik, sosyal ve eğitim durumlarına ilişkin bilgileri beyan edecekler. Bu bilgiler, kamu kurumlarından alınan verilerle karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Başvuru sonucunda belirlenen bütçe doğrultusunda burs almaya hak kazanan öğrenciler belirlenecek, diğer uygun öğrenciler ise öğrenim kredisi almaya hak kazanacaktır.

Öğrenim kredisinden yararlanabilecek gruplar arasında ön lisans, lisans ve yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri yer almaktadır. Ayrıca, iki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık programlara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrenciler de bu destekten faydalanabilecektir.

66Bb1D65481B65014B090B0E

KYK BURS VE KREDİLERİNİZ NE ZAMAN ÖDENİR?

KYK burs ve kredilerinin ödemeleri, her öğretim yılının ekim ayında başlar ve öğrencilerin normal öğrenim süreleri boyunca devam eder. İlk defa burs veya kredi alacak öğrenciler için ödemeler, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'u arasında yapılır. Bu ödeme düzeni, burs ve kredi alan öğrenciler için düzenli bir finansal destek sağlamaktadır.

Öğrencilerin başvuru tarihlerini ve diğer detayları düzenli olarak kontrol etmeleri, süreci sorunsuz bir şekilde yürütmeleri açısından önem arz etmektedir.

Editör: Zeliha YAKUT