Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) güz dönemi kayıt yenileme tarihleri belirlendi. 2024-2025 akademik yılı güz dönemi için kayıt yenileme işlemleri 7 Ekim 2024 tarihinde başlayacak ve 18 Ekim 2024 tarihinde sona erecek. Bahar dönemi için kayıt yenileme ise 30 Haziran 2025 - 4 Temmuz 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

AÖF Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

AÖF öğrencileri, kayıt yenileme işlemlerini online olarak yapabilecekler. Kayıt yenileme işlemi, ders seçimi (Ekle-Sil) ve kayıt yenileme bedelinin ödenmesi aşamalarından oluşur. Öğrenciler, bir yarıyılda toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders seçebilirler.

Kayıt yenileme işlemi için, e-Devlet şifresi veya öğrenci şifresi ile aosogrenci.anadolu.edu.tr adresinden Ders Ekle/Sil butonuna erişim sağlanacaktır. Öğrenciler, ders seçimi işlemini tamamladıktan sonra, dönem öğretim materyal ücreti, dönem öğrenim ücreti ve dönem öğrenci katkı payı ödemelerini yapmaları gerekmektedir.

ÖSYM YKS SORGULAMA EKRANI || ÖSYM YKS ek tercih yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak ve nasıl sorgulanacak? ÖSYM YKS SORGULAMA EKRANI || ÖSYM YKS ek tercih yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak ve nasıl sorgulanacak?

Ödemeler, Ziraat Bankası ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), mobil bankacılık veya internet bankacılığı aracılığıyla yapılabilir. Ödeme bilgileri, ders seçimi sayfasında veya Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır.

Kayıt Yenileme İçin Gerekli Adımlar Nelerdir?

Ders Seçimi: Öğrenciler, e-Devlet veya öğrenci şifresi ile AÖF öğrenci portalına giriş yaparak ders seçimi yapabilirler.
Kayıt Yenileme Bedelinin Ödenmesi: Ders seçiminin ardından, belirtilen ödeme kanalları aracılığıyla ilgili ücretler ödenmelidir.
Ödeme Bilgilerinin Kontrolü: Ödeme bilgileri ve işlemin doğruluğu, kayıt yenileme bilgileri dökümünde kontrol edilmelidir.

Editör: Havva Andırır