Kurban Bayramı, her yıl büyük coşkuyla kutlanan ve resmi tatil olarak kabul edilen önemli bir dini bayramdır. Bu yıl, 16-19 Haziran tarihlerine denk gelen Kurban Bayramı tatili, idari izinlerle birleştirilerek 9 güne çıkarıldı. Kamu kurumları için tatil, 14 Haziran Cuma günü başlayacak ve 23 Haziran Pazartesi günü sona erecek.

BANKALAR VE ECZANELERİN ÇALIŞMA DURUMU

Bankaların çalışma durumu, bayram tatilinde en çok merak edilen konulardan biridir. Kurban Bayramı tatili boyunca kamu bankaları, bayram günleri ve idari izin günlerinde kapalı olacaktır. Ancak, bayram öncesinde ve sonrasında bankalar normal çalışma düzeninde hizmet vermeye devam edecektir. 20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günleri bankalar rutin çalışma saatlerine uygun olarak saat 09.00'da açılacak ve hizmet verecektir. Özel ve kamu bankaları, sadece resmi tatil günlerinde hizmet vermemektedir. Noterler, belediyeler, valilikler ve diğer kamu kurumları ise bu günlerde kapalı olacaktır.

Taşların Ve Kristallerin Mucize Faydaları ,Doğal Taşların Anlamları Kristal Terapiler Taşların Ve Kristallerin Mucize Faydaları ,Doğal Taşların Anlamları Kristal Terapiler

ECZANELER NÖBETCİ ECZANE SİSTEMİ İLE HİZMET VERECEK

Eczaneler ise bayram süresince nöbetçi eczane sistemiyle hizmet vermeye devam edecektir. Her ilçede belirli eczaneler nöbetçi olarak açık kalacak ve acil ilaç ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Nöbetçi eczanelerin listesi, eczane odalarının resmi internet sitelerinde ve yerel basın organlarında yayımlanmaktadır.

Kurban Bayramı tatilinin uzatılması, kamu çalışanlarına uzun bir dinlenme süresi sunarken, bankalar ve eczaneler belirli düzenlemelerle hizmetlerini sürdürmektedir. Vatandaşların, ihtiyaç duydukları hizmetleri alabilmeleri için ilgili kurumların çalışma saatlerini dikkate almaları önemlidir.

Editör: Mehmet Çetil