15 Temmuz 2024 Pazartesi Bankalar Açık mı?

15 Temmuz 2024 Pazartesi günü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutlanacak. Bu özel günün resmi tatil olması nedeniyle vatandaşlar bankaların çalışma durumunu merak ediyor. Peki, 15 Temmuz 2024 Pazartesi günü bankalar açık mı, çalışıyor mu yoksa kapalı mı? İşte detaylar...

15 Temmuz Resmi Tatil Oldu mu?

2017 yılında TBMM tarafından kabul edilen karar ile 15 Temmuz, resmi tatil ilan edilmiştir. Bu karar doğrultusunda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde kamu kurumları ve bankalar tatil yapmaktadır. Dolayısıyla, 15 Temmuz 2024 Pazartesi günü bankalar kapalı olacak ve hizmet vermeyecek.

Kurban Bayramı Banka Saatleri

Bankalarda Hangi İşlemler Yapılabilir?

Bankaların kapalı olduğu 15 Temmuz'da, ATM'ler ve dijital bankacılık hizmetleri aktif olarak kullanılmaya devam edecektir. Vatandaşlar, para çekme, para yatırma ve fatura ödeme gibi temel bankacılık işlemlerini ATM'ler aracılığıyla gerçekleştirebilir. Ayrıca, internet ve mobil bankacılık üzerinden havale, fatura ödeme ve kredi kartı borcu ödeme gibi işlemler de sorunsuz bir şekilde yapılabilir.

Son dakika deprem haberi! Adana'da 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi Son dakika deprem haberi! Adana'da 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

EFT ve Diğer İşlemler

15 Temmuz'un resmi tatil olması nedeniyle, EFT gibi bankalar arası transfer işlemleri belirli limitlerde yapılabilecek. Ancak, bu işlemler normal iş günlerindeki hızda gerçekleştirilemeyecektir. Vatandaşların bu durumu göz önünde bulundurarak işlemlerini planlamaları önemlidir.

Dijital Bankacılık Kullanılabilir mi?

Evet, bankaların kapalı olduğu 15 Temmuz'da dijital bankacılık hizmetleri aktif olarak kullanılabilir. İnternet ve mobil bankacılık uygulamaları üzerinden hesap bakiyesi sorgulama, havale, EFT, fatura ödeme ve kredi kartı borcu ödeme gibi birçok işlem yapılabilir. Bu sayede, bankaların kapalı olduğu günlerde bile bankacılık işlemleri kolaylıkla gerçekleştirilebilir.

Editör: Murat Serdar Yıldız