İstanbul'da bulunan özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın 5 ay önce okuldan atılan Irak uyruklu bir öğrenci tarafından silahla öldürülmesi, Türk Eğitim-Sen'in iş bırakma kararı almasına neden oldu. Sendikaya bağlı öğretmenler yarın ilk derse girmeyecek, Cuma günü ise tamamen iş bırakacaklar.

TÜRK EĞİTİM-SEN'İN EYLEM PLANI

Perşembe Günü: İlk derse girmeme kararı alındı.

Cuma Günü: Tüm öğretmenler iş bırakacak, il milli eğitim müdürlükleri önünde basın açıklamaları yapılacak.

Siyah Giyim: Eğitim İş, tüm sendikaları ve kamuoyunu şiddete karşı daha yüksek tepki göstermeye çağırıyor ve 8-9 Mayıs tarihlerinde iş yerlerine siyah giyerek gitmeyi öneriyor.

İran'da OHAL neden var, neden OHAL edildi? İran'da OHAL neden var, neden OHAL edildi?

Seslerini Duyurmak İstiyorlar: Türk Eğitim-Sen, eylemlerinin amacını "Yaşanan vahşeti protesto etmek" olarak belirtiyor ve meslektaşlarına yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirlerin alınması için çağrı yapıyor.

Kokart/Kurdele: Okullarda bir hafta boyunca siyah kokart/kurdele ile derslere girilmesi planlanıyor.

ÖĞRETMENE ŞİDDETE HAYIR

Türk Eğitim-Sen, öğretmenlere yönelik şiddeti önlemek ve failler hakkında caydırıcı müeyyideler getirmek için yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguluyor. Sendika, 2019 yılında hazırladığı ve TBMM'ye ilettiği kanun teklifinin bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulunuyor.

Öğretmenlerin iş bırakma kararı ve eylemlerinin, öğretmene yönelik şiddeti ve güvenlik endişelerini gündeme taşıması bekleniyor.